İsrail'in yeni yıldırma politikası tepkilere neden oldu

İsrail'in Filistinlilere yonelik şiddet ve yıldırma politikalarına bir yenisi daha eklendi.

İsrail'in Filistinlilere yonelik şiddet ve yıldırma politikalarına bir yenisi daha eklendi. Gazzeli çiftçilerin ve tüccarların Batı Şeria'ya gönderdikleri domateslerin sapsız olması şartının koyulması, ürünlerin bu yüzden kısa sürede bozulacağı endişesi nedeniyle tepkilere neden oldu.

SAPLARI KOPARILAN DOMATESLER 3 GÜN İÇİNDE ÇÜRÜYOR

Gazze'deki çiftçiler, domateslerin saplarının koparılması durumunda, mahsulün toplanmasından Batı Şeria'ya gidişine kadar geçen 3 günlük süre zarfında çürüyeceğini, alıcıların da bunu kabul etmediğini ifade etti.

GAZZE'YE YENİ BASKI ARACI

Çiftçi ve tüccarlar, İsrail'in, ihracatı imkansız hale getiren bu şartla, kendilerine baskı uygulamayı ve Gazze'deki mahsulün telef olmasını amaçladığını savundu.

AA muhabirine konuşan tüccar Muhammed el-Astal (57), 45 günlük bir aranın ardından sınır kapısından yeniden ticari geçişlere izin verilmesiyle Gazze'den yükledikleri domates kamyonlarını Batı Şeria'ya gönderdiklerini ancak İsrail makamlarının kamyonların geçişine izin vermediğini söyledi.

İsrail'in son saldırıları öncesinde Batı Şeria'ya yaklaşık 6 bin kutu domates sattığını belirten Astal, sınır kapısının açılmasından sonra getirilen bu şartla şok olduklarını ifade etti.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler