İran'daki 5.9'luk Deprem Van'ı vurdu!!!

İran'ın Hoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi. Başkale ilçesi Özpınar mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. Ekipler bölgede çalışma yaptı.
 
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. TSK, bölgeye destek ulaştırılması için tüm hazırlıklarını yapmıştır, yaraların sarılması için her türlü göreve hazırdır!" denildi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırında meydana gelen depreme ilişkin, "Enkaz altında şu anda hiçbir vatandaşımız yok. Şu ana kadar bu köye bölgeden 1250 çadır sevk ettik. Özellikle bu gece tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.

 

Van Valiliği son durumu aktardı. Valilik açıklamasında, "Depremde, 9 ölü 37 yaralı yaralı var.  31 yaralı Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken durumu ağır olan 6 yaralı Van'a sevk edildi" denildi.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-İran sınırındaki depremle ilgili, "Bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, AFAT'ın koordinasyonunda Van'da tüm çalışmalar devam etmekte." dedi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini duyurdu. Koca, "9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik" dedi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İran'daki 5.9'luk depremin hissedildiği Van'da hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımlayarak, Türkiye ve İran'daki yaralılara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Albayrak mesajında, "İran sınırında gerçekleşen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Duamız enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasıdır" dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler