İl Sağlık Müdürümüz Benli, Çevre İllerdeki Turkovac Gönüllüleri İçin Kolları Sıvadı

İl Sağlık Müdürümüz Benli, Çevre İllerdeki Turkovac Gönüllüleri İçin Kolları Sıvadı

İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Erciyes Üniversitesinde geliştiren ilk yerli ve milli Covid-19 aşımız TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmasına çevre illerden gönüllü olan vatandaşlara yönelik interaktif bir online toplantı yapıldı.
 
İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Tokat, Sivas, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir illerinin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları katılım sağladılar.
 
Moderatörlüğünü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan Akın'ın yaptığı toplantı, Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Sorumlusu Uzm. Dr. Ayşin Kılınç Toker ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kalın Ünüvar, Kayseri Şehir Hastanesi ve Erciyes Üniversitesinde bulunan Turkovac aşı uygulama merkezlerinin çalışma sistemleri, gelen talepler ve gönüllerde aranan kriterler hakkındaki bilgilendirmeleri ile başladı.
 
Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından çevre illerimizde yaşayan Turkovac gönüllülerinin ilimize yönlendirilmesi ve gönüllülere sağlanabilecek kolaylıklar hakkında fikir alışverişi ve istişarelerde bulunuldu.
 
Toplantı  sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürümüz Benli, "Turkovac'ın Faz-3 çalışması için gönüllü olan vatandaşlarımıza bizde elimizden gelen her türlü desteği sağlamak istiyoruz. Bugünde çevre illerimizinde yaşayan gönüllülerimizin Kayseri'ye yönlendirilmesi ve bu konuda gönüllülerimize ne tür kolaylıklar sağlayabileceğimizi komşu illerimizin sağlık idarecileri ile istişare ettik. Milli aşımız Turkovac'ın yaygın kullanıma bir an önce geçebilmesi adına her bir gönüllü bizim için çok kıymetli. Bu vesile ile kriterlere uyan tüm vatandaşlarımıza Turkovac'a destek olmaları konusunda tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler