İl Sağlık Müdürü Açıkladı! Hareketliliği Kısıtlamamız Gerekiyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayserim.net’e yaptığı açıklamalar ile artan vaka sayılarına dikkat çekti...

 İl Sağlık Müdürü Açıkladı! Hareketliliği Kısıtlamamız Gerekiyor..
- Kayseri'de ki Vaka Sayıları Nereye Gidiyor?
 
 
Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayserim.net’e yaptığı açıklamalar ile artan vaka sayılarına dikkat çekti ve ekledi “hareketliliği azaltmamız gerekiyor”
 
İSTERSEK BAŞARABİLİYORUZ
 
Önceki dönemde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan rakamlarla Türkiye genelinde birinci sıraya yerleşen Kayseri, alınan tedbirlerle kısa bir süre sonra kayda değer bir vaka azalması yaşayarak rahat bir nefes aldı. Bu sürecin nasıl yönetildiğini ve başarının sebebinin ne olduğu sorusunu cevaplayan Benli;
 
“Bu başarı hep birlikte oluşturulan bir nokta. Sayın Valimizin önderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle ve ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, aynı zamanda oda ve borsaların kısaca tüm il dinamiklerinin bu konuda katkısı var. Ama en önemli başarı halkımızın yapılan çağrılara uyması.”
 
KAYSERİ İÇİN İKİNCİ DALGA UYARISI
 
Vaka sayılarında son iki haftadır artış olduğunu belirten Benli, şimdi yeniden bu çağrıya giden bir sürecimizin olduğunu belirterek, vatandaşlarımızın “öz hareketliliğini” kısıtlanması  gerektiğini belirtti. Daha önce ki süreçte alınan tedbirler ile vakalar azalırken, son dönemde artan hareketlilik sebebi ile vakaların arttığını belirten Benli, sürecin böyle devam etmesi halinde ciddi önlemlere yönlenebileceklerini de belirtti.
 
HAREKETLİLİK NASIL KISITLANMALI
 
“Öz hareketliliği kısıtlamak tam anlamı ile şu. İşimize gideceğiz, okulumuza gideceğiz, gerekli alışverişimizi yapacağız ancak, mümkün olduğu kadar eğer işimiz yoksa bulunduğumuz yerden ayrılmayacağız, işimiz yoksa evden çıkmayacağız. Özellikle hafta sonu mümkün olduğunca yerimizden ayrılamayacağız. Eğer ayrılıyorsak da kısa sürede işimizi yapıp geri döneceğiz. Misafirlikleri, aile oturmalarını, apartman oturmalarını bırakacağız. Diğer taraftan kafelere, oyun alanlarına, riskin yüksek olduğu alanlara çıkışı engellememiz gerekiyor.”
 
https://www.kayserim.net/il-saglik-muduru-acikladi-hareketliligi-kisitlamamiz-gerekiyor/
Kayserim.net'in özel haberi...

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler