İHA Takımımızdan Gururlandıran Birincilik

İTÜNOM İHA Takımı Dünya Birincisi Oldu. "İçlerinde Kayserili de Var."

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İTÜNOM İHA Takımı, Amerika’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli İHA yarışması olan AUVSI SUAS yarışmasında dünya birinciliğini elde ettiler. Ülkemizi her geçen gün daha çok gururlandıran gençler, Teknofestteki başarılarının ardından şimdi de dünya şampiyonu oldular!

2014 yılında kurulan takım, uluslararası ve ulusal alanda birçok başarıya imza attı. Kuruluşundan beri her sene Amerika’da düzenlenen AUVSI SUAS yarışmasına bu sene de katılan İTÜNOM İHA (İnsansız Hava Aracı) Takımı, 72 takım arasından birinci olarak ülkemizin bayrağını dalgalandırdılar. Önceki yıllarda;

2017 Auvsi Suas Yarışması dünya 4.lüğü,

2019 Teknofest-Savaşan İHA Yarışması Türkiye 1.liği,

2021 Teknofest-Savaşan İHA Yarışması Türkiye 3.lüğü,

2021 Teknofest-İHA Yarışması Türkiye 2.liği 

ve geçtiğimiz günlerde de Teknofest-Serbest Görev İHA Yarışmasında Türkiye 2.liği kazanan takım şimdi de dünya şampiyonu oldu. Eski başarılarının yanına bir yenisini daha ekleyen takıma ve ürettikleri araçlara ilgi büyüyor. 

Bünyesinde “yazılım”, “mekanik”, “aviyonik” (uçuş elektroniği) ve “tanıtım-sponsorluk” adlı 4 alt ekibi bulunduran takım, 25 kişiden oluşuyor. Birçok fakülte ve bölümden üyelerle multidisipliner bir takım olma özelliğine sahip. Teknofest yarışmasındaki derecelerinin ardından çalışmalarına aynı özveriyle devam eden takımın Amerika’daki başarısı herkesin ilgisini çekti.

Birçok takımın tamamlayamadığı video ve rapor aşamasını başarıyla tamamlayarak görevi yerine getirmeye hak kazanan takım, büyük bir azimle çalışmalarına devam etti. İTÜNOM İHA Takımı; ürettikleri “Şimşek” adlı araçlarıyla “nesne tanıma ve sınıflandırma”, “engellerden kaçma” ve “beş adet yük bırakma” gibi görevleri başarıyla tamamlayarak birinciliği elde etti.

 

SELÇUK BAYRAKTARDAN TEBRİK MESAJI

 

Takımın bu başarısı Selçuk Bayraktarın dikkatinden kaçmadı. Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bayraktar;

"Gençlerimiz dünya sahnesinde kendilerini göstermeye devam ediyor. TEKNOFEST yarışmacılarımızdan olan İTÜNOM İHA Takımımız, Amerika’da düzenlenen İHA yarışmasında şampiyon oldu. Milli Teknoloji Hamlesi’ni omuzlayan gençlerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

KAYSERİ OLARAK AYRIYETEN GURURLANDIK

Takım, ülkemizi gururlandırmış olmanın yanı sıra ekibin üyelerinden olan ve yarışmada iha pilotluğunu yapan Hasan Taha Bağcı şehrimizi ayrıyeten gururlandırdı. Kayseri Yahyalı doğumlu olan ve ilk ve orta öğretimini Yahyalıda tamamlayan Hasan Taha Bağcı, 2021 yılında Türkiye'nin ileri gelen imam hatip liselerinden birisi olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl YKS sınavında yüksek bir sıralama yapan Bağcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünü kazandı. İnsansız hava araçlarına oldukça ilgili olan Bağcı, lise hayatında başladığı Teknofest serüvenine üniversite hayatında da devam etti. Katıldığı bu yarışmalarda takımlarıyla beraber Türkiye 2. liği dahil bir çok derece yaptı. Son olarak ise Dünyanın en prestijli İHA yarışmalarından birisi olarak bilinen ve Amerika'da düzenlenen AUVSI SUAS yarışmasında takımıyla beraber 1.lik elde etti.

 

Takıma ve hemşehrimize, yaşatmış oldukları bu gurur için tebrik ve teşekkür eder, ülkemizi gururlandıracak nice başarılara imza atmalarını temenni ederiz. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler