Hamas Ateşkes Görüşmelerini Sonlandırdı

Hamas, kalıcı ateşkes sağlanmadan esir takası ve diğer konular konusunda bir anlaşma yapmayacağını önceki hafta ilan etmişti. 4 Madde Gazze'nin gerçekliği ile uyumlu olmadığı gibi Hamas ve İslami Cihad açısından da kabul edilebilir değil.

Kaynakların aktardığına göre, Hamas Lideri İsmail Heniyye başkanlığındaki heyet, Mısır'ın dört aşamadan oluşan   planını imzalamadan Kahire'den ayrıldı. 
 
1. 40 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasına karşılık İki veya  üç haftalık geçici ateşkes yapılması ve 120 Filistinli mahkumun serbest bırakılması. 
 
2. Filistin'de genel ve başkanlık seçimlerine hazırlık amacıyla bir Filistin diyaloğu grubu kurulması, ilaveten  Mısır'ın yardım ve yeniden yapılanmayı denetlemesi.
 
3. Tam bir ateşkes ve kapsamlı bir esir değişimi anlaşması ile işgal güçlerinin tamamen geri çekilmesi ve yerlerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi.
 
4. Tam bir ateşkes ve işgal askerlerinin 7 Ekim öncesine çekilmesi karşılığında Hamas ve İslami Cihad'ın siyasi olarak varlıklarını koruması ama askeri kanatlarının Gazze'deki kontrollerinin sona erdirilmesi.
 
* Hamas, kalıcı ateşkes sağlanmadan esir takası ve diğer konular konusunda bir anlaşma yapmayacağını önceki hafta ilan etmişti.  4 Madde  Gazze'nin gerçekliği ile uyumlu olmadığı gibi Hamas ve İslami Cihad açısından da kabul edilebilir  değil.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler