KAYSERİ'NİN YENİ SAKİNLERİNE VIP HİZMET
Kayseri'ye adım atan üniversiteliler, yurt bahçelerinde Büyükşehir'in sürpriziyle karşılaştı. Beyaz Masa ve Kart38 hizmetleri doğrudan öğrencilerin ayağına giderek hem gençlerin hem de ailelerin kente uyum sürecini hızlandırdı.

Kayserianahaber - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi için şehre yeni gelen gençleri yalnız bırakmadı. Şehrin dinamik yapısına hızla uyum sağlanması amacıyla harekete geçen ekipler, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yurt bahçelerine çıkarma yaptı. Alo 153 İletişim Merkezi koordinasyonunda yürütülen bu çalışma, şehre ilk kez ayak basan öğrencilerin ve onlara eşlik eden ailelerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdı.
İlk Durak Yurt Bahçeleri Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte ekipler, 11-13 Eylül tarihleri arasında Erciyes, Melikgazi ve Yeni Hunat Hatun Yurt Müdürlüğü bahçelerinde stant kurdu. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan belediye personeli; kent ulaşımı, kültür-sanat faaliyetleri, sosyal destekler ve sportif imkanlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Öğrencilerin talep ve önerileri ise anında kayıt altına alınarak ilgili birimlere iletildi.
Ulaşımda Kart38 Kolaylığı Şehre yeni gelen üniversitelilerin ulaşımda mağduriyet yaşamaması için Kart38 işlemleri de hızlandırıldı. Öğrenci kartı başvuru, paso ve vize işlemleri için kampüs alanları ile Şehir Terminali'ne geçici işlem noktaları kuruldu. Talas Yurtlar Bölgesi'nde 30 Eylül'e kadar hizmet verecek olan özel nokta sayesinde gençler, kilometrelerce yol gitmeden ve sıra beklemeden ulaşım kartlarını temin etme fırsatı buldu.
Ailelerden Tam Not Çocuklarını üniversiteye yerleştirmek için farklı şehirlerden gelen aileler, sunulan bu pratik hizmet sayesinde derin bir nefes aldı. Adana'dan gelen bir velinin sözleri, sahadaki memnuniyeti özetler nitelikteydi:
"İlk defa böyle güzel bir hizmet gördük. Hem uygun fiyatlı hem de pratik. Belediyeden Allah razı olsun."
