Gökmen Çiçek, Karayolları Trafik Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda, yılın ilk 4 ayına ilişkin trafik verilerini paylaştı. Vali Çiçek, ölümlü trafik kazalarında yüzde 60’ın üzerinde düşüş sağlandığını açıkladı.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, geçen yılın mayıs ayından bu yılın mayıs ayına kadar olan sürecin kıyaslandığında hem kaza yerindeki ölümlerde hem de hastane sürecindeki ölümlerde yüzde 60’ı aşan bir gerileme görüldüğünü söyledi. Bu tablonun hız kontrolü ve yeni yolların devreye alınmasıyla yakından ilişkili olduğunu belirtti.
Ancak Vali Çiçek, aynı dönemde yaralamalı trafik kazalarında yüzde 7’lik artış yaşandığına dikkat çekti. “Nasıl ölümlü trafik kazalarında çok büyük bir düşüş yakaladıysak yaralamalı trafik kazalarında da düşüş yakalamak zorundayız” diyen Çiçek, her yaralanmalı kazanın da toplum için ciddi bir acı anlamına geldiğini vurguladı.
Programda, Memduh Büyükkılıç ile birlikte stantları gezen Vali Çiçek, son dönemde kent trafiği açısından en büyük kaygılarından birinin Kartal Kavşağı çalışmaları olduğunu ifade etti. Kavşak nedeniyle oluşabilecek yoğunluğa karşı alınan alternatif yol önlemlerinin önemli bir rahatlama sağladığını belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Memduh Büyükkılıç ise Kartal Kavşağı’ndan günlük yaklaşık 120 bin aracın geçtiğini hatırlatarak, çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi. Büyükkılıç, kavşağın 9 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini ve alternatif ulaşım hatlarıyla şehir trafiğinin daha sağlıklı hale getirileceğini kaydetti.
Vali Gökmen Çiçek, konuşmasının sonunda Kayseri’de hem ölümlü hem de yaralamalı trafik kazalarının en aza indirilmesi için denetimlerin ve altyapı çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.