ÖDÜLLÜ SEMİNERE BÜYÜK İLGİ
GAZETECİ TAHA KILINÇ KAYSERİ'DE KUDÜS'TEN KAŞGAR'A SEMİNERİ VERDİ
Gazeteci yazar Taha Kılınç, Kayseri'de bin kişinin katıldığı dev organizasyonda Kudüs ve Doğu Türkistan'ın hüzünlü hikayesini anlattı. Kitap hediyeli ve umre ödüllü program, şehirde büyük bir tarihi farkındalık oluşturdu.

Kayserianahaber - Gazeteci ve yazar Taha Kılınç, Milli İrade Platformu, Eğitime Destek Platformu ve Filistin'e Destek Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği eğitim semineri için Kayseri'deydi. Kadir Has Kongre Merkezi'nde bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve iki saat boyunca nefeslerin tutulduğu "Kudüs'ten Kaşgar'a" adlı programda, Siyonist İsrail ve zalim Çin'in uyguladığı acımasız işgal politikaları adım adım mercek altına alındı.
Sinsi İşgalin İzini Sürdü Taha Kılınç, seminer boyunca sadece dünü anlatmakla kalmadı, iki kardeş coğrafyanın 1000 yıllık dokunaklı hikayesi üzerinden bugünü ihya etmenin yollarını da gösterdi. Toplumdaki yanlış kanaatlere dikkat çeken Kılınç, bilgi sahibi olmadan bu iki kanayan yaraya çözüm üretilemeyeceğini vurguladı. MİP Genel Sekreteri Hüseyin Kader'in açılış konuşması için İstanbul'dan Kayseri'ye geldiği ve Hulusi Yiğit'in organizasyonuna büyük katkı sunduğu etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir tarih ve medeniyet perspektifi kazandırdı.
"Bilgi olmadan, konuyu anlamadan hiçbir şey yapılamaz. Sadece bilmek yetmez, bu bilgiyle 'Neler yapmalıyız?' diyerek sorumluluk duygusunu inşa etmeliyiz."
Dört Kitap Hediyesi ve Ödül Yağmuru Seminerin en güzel sürprizlerinden biri ise katılımcılara Taha Kılınç'ın kaleme aldığı dört kıymetli eserin ücretsiz olarak hediye edilmesi oldu. Programın kazanımları bununla da sınırlı kalmadı. Aralık ayında bu kitaplar üzerinden yapılacak online sınavda başarılı olanları büyük ödüller bekliyor. Dereceye girenler Umre, Özbekistan (Semerkand) ve Balkanlar seyahatlerinin yanı sıra kitap çekleri ile ödüllendirilecek.
