ŞİFA YOLCULUĞU...
BEYAZ ÖNLÜĞÜ GİYEN 402 GENÇ KAYSERİ'DE ŞİFA YOLCULUĞUNA BAŞLADILAR
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde zorlu sınav maratonunu geride bırakan 402 hekim adayı, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı.

Kayserianahaber - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde zorlu üniversite giriş sınavını başarıyla tamamlayan Dönem 1 öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini sırtlarına geçirdi. Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende 402 genç hekim adayı, meslek hayatlarının en anlamlı başlangıcına aileleri ve hocalarının şahitliğinde adım attı.
Törene ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun başta olmak üzere rektör yardımcıları, dekanlar, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, hastane başhekimleri, akademisyenler ve çok sayıda aile katılarak gençlerin gurur dolu anlarına ortak oldu.
Tıbbın Yanına Küresel Vizyon ve Dil Vurgusu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi'nin sadece şehre değil tüm insanlığa katma değer sağlayan bir araştırma kurumu olduğunu belirtti. Pandemi döneminde yerli aşı üreten ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik aşı çalışmalarını sürdüren köklü bir yapıya sahip olduklarını hatırlatan Altun, öğrencilere yalnızca tıbbi bilgiyle yetinmeyip küresel standartlarda bir dil yetkinliği ve uluslararası vizyon edinmeleri çağrısında bulundu.
Tüm İmkanlar Geleceğin Türk Hekimleri İçin Seferber
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun ise konuşmasında fakültenin sahip olduğu teknolojik ve fiziki altyapıya dikkat çekti. Hayırsever destekleri, rektörlük katkısı ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yenilenen laboratuvarlar ile açılan simülasyon merkezinin öğrencilerin hizmetinde olduğunu aktaran Dursun, 6 yıllık eğitimin sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözüne layık hekimler olarak mezun olmalarını temenni etti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ve Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Unur’un da tavsiyeleriyle katkı sunduğu program, 402 dönem 1 öğrencisinin beyaz önlüklerini giymesiyle sona erdi.
