"Gözümün Nuru KUDÜS" programına konuşmacı olarak Yazar Ahmet Turgut katıldı.

Mirasımız Derneği, Beytülmakdis Derneği, Cihannüma Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Temsilciliklerinin ortak çalışması olan "Gözümün Nuru KUDÜS" programına konuşmacı olarak Kalbim Kudüs'te Kaldı kitabının yazarı Ahmet Turgut katıldı.

Mirasımız Derneği, Beytülmakdis Derneği, Cihannüma Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Temsilciliklerinin ortak çalışması olan
"Gözümün Nuru KUDÜS" programına konuşmacı olarak Kalbim Kudüs'te Kaldı kitabının yazarı Ahmet Turgut katıldı. Turgut konferansında  "Her zaman ama bugünlerde içimizin titrediği, burnumuzun sızladığı Mescid-i Aksa'mız için hasreti olmayanın hayali olmaz, hayali olmayanın hasreti olmaz. Derdi olmayanın mana alemi için uğraşmaya dermanı olmaz. Bizler derdi KUDÜS olan, derdi Allah rızası olan Mescid-i Aksa'mızı sınanma gününde yüzümüzü ağartacak konuma taşırız."
 
 
Ahmet Turgut konuşmasının devamında kısa tarih bilgilendirmesi ile...
"M.Ö 3000 yılından beri  birileri bu topraklarda yaşıyor. İbrahim(as)bu topraklara geldi. El Halil de kaldı Kudüs'e giremedi. Musa(as) Mısır’dan kavmini Kudüs önlerine kadar getirdi, giremedi. Davut( as) Kudüs'e girdi. Bir mescit inşâ etmek istedi kısmet olmadı. Süleyman(as) nasip oldu. Romalılar, Abbasiler, Persler, Emeviler, Sasaniler,
Işıtiler, Tolunoğulları, Memluklülerle el değiştirdi. Türklere geçti. Hz Ömer'in Kudüs'ü fethi ile müslümanlar ev sahibi oldu." dedi.
 
 
Yazarımız Kevser süresine değindi...
"Biz sana kevseri verdik" ayetinden hareketle Peygamber Efendimizin miraç hadisesinin anlamı ve idrakını, Miraç'ın Mescid-i Aksa ve Kudüs'te gerçekleştiğini, iki ana unsur olarak yatay yolculuğun İsrâ dikey yolculuğun ise Miraç temel kavram olduğunu belirtti.
 
 
"Kudüs, Miraç semaya yolculuk, kevser ırmağı onun suyudur. Gönlümüzdeki Kudüs, gökyüzünden  parlayıp bize selam ederse;
Miraç'da da "ümmeti ümmeti" der. İlk kıblemizin niye Kudüs  olduğunu idrak edersek ikinci ve baki kıblemizide rayına oturturuz... Kudüs rahat değilken müslümanlar rahat olamaz. Esir olan Kudüs degil, esir olan aklımız ve irademizdir.
 
 
Biz Kudüs'ü değil O bizi kurtaracak " diyen yazarımız 
Kalbim Kudüs'te Kaldı  kitabını program  sonunda imzalayarak gönüller de Kudüs'ü   feth etti...
 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler