Göze Batmamak İçin Yapılması Gerekenler Sıralandı

Kayseri'de bulunan Suriyeliler Derneğine ait olduğu iddia edilen WhatsApp yazışmalarında ve sosyal medya paylaşımlarında Suriyelilere duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Kayseri'de bulunan Suriyeliler Derneğine ait olduğu iddia edilen WhatsApp yazışmalarında ve sosyal medya paylaşımlarında Suriyelilere duyarlılık çağrısında bulunulurken, "Dünya mazlumlarının hamisi Recep Tayyip Erdoğan"ı zorda bırakacak hareketler yapılmaması ve Suriyelilerin yaşadıkları toplumda göze batmaması için neler yapılması gerektiği madde madde sıralandı.
 
Türkiye'de meydana gelen yabancı olaylarında artış görülürken, Kayseri'de bulunan Suriyeliler Derneği yine Kayseri ile birlikte tüm Türkiye'de yaşayan Suriyelilere ait olduğu iddia edilen whatsapp mesajları ve sosyal medya paylaşımları ile içinde yaşadıkları Türk toplumuna uyum sağlayabilmeleri için neler yapılması gerektiğini madde madde açıklayan uyarılarda bulundu.
 
 
15 maddeden oluşan ve Arapça olarak yazılan bu metinde listelenen yapılması ve yapılmaması gerekenler;
 
"Kayseri'deki Suriyeli Destekçiler Derneği'nden başta Kayseri olmak üzere Türkiye'de ikamet eden tüm Suriyeli kardeşlerimize çağrımız...
 
Yüce Allah dedi ki: (Fitne öldürmekten beterdir) Bakara 191
 
"Fitne uyuyor, onu uyandırana Allah lanet etsin."
 
Bu günlerde ülkemizin kafasını karıştırmak, Türkiye-Suriye çatışmasını başlatmak ve dünyadaki mazlumların hamisi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zor durumda bırakmak için provokatif eylemler yapılıyor.
 
Bu fitnede onlara yardım etmemek ve bu provokasyonlardan kaçınmak için Suriyeli kardeşlerimizin geçici bir süre için aşağıdaki noktalara dikkat etmelerini istiyoruz.
 
1- Halka açık yerlerde ve otobüslerde yüksek sesle Arapça konuşmayın.
 
2- Halka açık yerlerde Suriye bayrakları asmamak.
 
3- Nezaket kurallarına uyun ve kavgaya dönüşebilecek her türlü hararetli tartışmadan uzak durun.
 
4- Türk örf ve adetlerine aykırı hareket etmemek.
 
5- Resmi kurumlarda herhangi bir işlem yaparken lütfen rolüne riayet ediniz.
 
6- Gece saat ondan sonra sokakta dolaşmayın. Ailenle evde kal.
 
7- Dükkan sahiplerinin saat dokuzda kapatmaları rica olunur.
 
8- Mağazanızın önünde hatta içinde Arapça işaretler kullanmayınız.
 
9- Lütfen mağazaların önüne ve içine güvenlik kameraları kurun. Dükkanlar için demir
kapılar ve garajlar kurmak.
 
10- MA numaralı arabaları güvenli bir yere koyun veya akşam üzeri örtün.
 
11- Bu dönemde park ve bahçelerde büyük toplanmalardan kaçının. Sizin ve ailenizin güvenliği için halka açık yerlerde nargile içmekten kaçının.
 
12- Arabanızda araç kullanırken Arapça şarkı kaydedicinin sesini yüksek sesle çalmaktan kaçının.
 
13- Bazı insanlar vardır ki şimdi işi sorun çıkarmak, çekişmek, birisiyle karşılaşırsanız ve sizi taciz ederse, mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın ve güvenliğiniz için yeri terk edin çünkü sizi bekleyen bir aile var. .
 
14- Biri size saldırırsa, polisin burada hizmetinizde olduğunu ve size acil koruma sağlayacağını unutmayın, hemen 112'yi arayın ve onlara yerinizi söyleyin. Veya 0549** **38 numaralı telefondan bizi arayın
 
15- Bir de fitne çıkarmak için ortalık karıştırmaya çalışan Suriyeliler var, rastlarsanız veya internette hesaplarını görürseniz lütfen bize bildirin.
 
Unutmayın, “Müslümanlar kardeştir.” Bu kategori tüm Türkleri temsil etmez, biz sizin yanınızdayız ve size yardımcı olmaya çalışıyoruz.
 
Hata yapan cahil bir grup yüzünden Türk devleti rahatsız etmeyin. Devletimiz ve güvenlik güçlerimiz herkesin güvenliği için var gücüyle çalışıyor.
 
Bu zor günlerden kurtulmamıza yardımcı olmanızı ve bu kardeşliğin sabote edilmesine ortak olmamanızı rica ediyoruz.
 
Allah'tan bu zor günleri aşmasını ve yan yana barış içinde yaşamasını diliyoruz.
Allah'tan Türkiye'yi korumasını, tüm mazlumlara güvenlik ve koruma yurdu yapmasını diliyoruz" denildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler