Gece Yarısı Kararnamesiyle Görevden Alındı

Gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı.

KPSS sınavında çıkan bazı soruların daha önce deneme kitapçığı bastıran bir yayınevinin sorularıyla aynı olduğu iddiaları üzerine ÖSYM’de deprem yaşandı. Gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. 
 
31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bir yayınevinin (Yediiklim Yayınevi) deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar KPSS sorularıyla aynı olduğu ileri sürüldü.
 
ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI
 
ÖSYM'nin gündemdeki konu hakkında Twitter üzerinden dün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”
 
ERDOĞAN'DAN İNCELEME TALİMATI
 
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.
 
ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı gece yarısı yayımlanan kararname ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Atamam kararında, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler