Gazeteciler Kayseri’deki Koronavirüs Mücadelesini Değerlendirdi

Gazeteciler Kayseri’deki Koronavirüs Mücadelesini Değerlendirdi.

Kayseri’de yayın yapan Erciyes Haber internet sitesinde, Erciyes Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç ve Gazeteci Alparslan Ötüken’in gündemi değerlendirdiği canlı yayın programında koronavirüsle ilgili Kayseri’de verilen özverili mücadeleye dikkat çekildi.

Virüs vakalarının artış göstermesinden önce Kayseri Şehir Hastanesi ve Kayseri Devlet Hastanesi’nin pandemi döneminde Kayseri’nin yükünü kaldırdığının altı çizildi. Gazeteci Alparslan Ötüken, virüs vakalarının artışında tüm yükü Kayseri merkezdeki hastanelerin çektiğine vurgu yaparak, “Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ilçe hastanelerinde de pandemi servislerinin kurulmasını sağladılar. Hafta başında bu hayata geçirildi. Merkezdeki yük hafifletilmiş oldu. Mücadele artık Kayseri’nin tamamına yayılmış oldu ve bu da doğru bir karar. Bu kararı alanları tebrik ediyorum” ifadesinde bulundu.

Pandeminin ilk dönemlerinde herkesin sağlık çalışanlarına destek verdiğini ifade eden Gazeteci Alparslan Ötüken, “Kurban Bayramı sonrasında yapılan haberlerde hem sağlık sistemi hem de sağlıkçılar eleştirilmeye başlandı. Baktığınız zaman bu eleştiriler haksız. Hem sağlıkçılar hem yetkililer başta Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik bu virüsün yayılımının azalması için canla başla çalışıyorlar. Benim bildiğim kadarıyla İl Sağlık Müdürü sabah saat 04.00’a kadar çalışıyor ve sabah iki saatlik uykuyla kalkıp virüsle mücadeleye devam ediyor. Bu insanlar vatandaşların sağlığı için kendilerini bu kadar harap ederken, vatandaşların da önlemlere ve kurallara uyarak bu mücadeleye destek vermesi lazım” diye konuştu.

Virüsü dedektif gibi takip eden filyasyon ekiplerinin de çalışmalarına değinilen programda, ekiplerin 3 kat maske ve üzerine siperlik ile koruyucu elbise giyerek çalışmalar yaptığına dikkat çekildi. Vatandaşların tek katlı maske ile bunaldım bahanesiyle maskeleri çenelerine ve kollarına takılması eleştirildi.

Gazeteci Alparslan Ötüken, “Sağlık Müdürü geçtiğimiz hafta bir uyarıda bulundu. Mecbur kalmadığınız zaman sokağa çıkmayın diye. Gerçekten de vatandaşlar mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmamalı. İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından  bir fotoğraf paylaştı. Erciyes Dağı’na bir maske giydirilerek ‘Erciyes tedbirini alıyor ya siz’ diyerek bir uyarı yaptı ve çok güzel bir uyarı oldu” dedi. Sağlık camiasına haksız eleştiriler yapıldığını, sağlık camiasının verdiği özveri kadar vatandaşların da özveri göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Programda Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın da sabah mesaiye vatandaşları maske mesafe ve temizlik uyarısı yaparak mücadeleye destek verdiği ve her fırsatta vatandaşları uyardığı da aktarıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler