Gavremoğlu Kültür Akşamları Etkinlikleri Devam Ediyor

Türkiye'de ve Kayseri'de 2017 yılında kurulan ve STK lar içinde yapmış olduğu faaliyetlerle önplana çıkan HASENE yeni faaleyetleri ile göz dolduruyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Gavremoğlu Konağının işletmesini üstlenen HASENE, tarihi mekanın ismini değiştirmeyerek Gavremoğlu Konağı Gençlik ve Kültür Merkezi olarak kullanıyor. Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği de Bir Igmg (Avrupa Milli Görüş Teşkilatları) kuruluşudur.

Gavremoğlu Konağı Gençlik ve Kültür Merkezi 

 
Kayseri'nin tarihi önemli tarihi konakları arasında yer alan Gavremoğlu Konağı büyükşehir belediyesi tarafından restore edildikten sonra harika bir kültür merkezine dönüştü. Gavremoğlu konağını kiralayan Hasene Vakfı tarafından "Gavremoğlu Kültür Akşamları" ismiyle: Şiir Akşamları, Sinema Günleri, İlahi-Ezgi Dinletileri, Konferanslar, Söyleşiler gibi nitelikli etkinliklerle Kayseri'de çok önemli bir kültür merkezi haline geldi. 
Konak sadece etkinliklerde değil sabah 09.00 ile akşam 10.00 arasında sakin huzurlu ortamıyla kafeterya hizmetide sunuyor. Ailenizle arkadaşlarınızla gidebileceğiniz çok nezih bir ortamı var. Gavremoğlu Konağı'nın adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Büyükşehir belediyesine ve çok nitelikli faaliyetlerle burayı harika bir kültür merkezine dönüştüren Hasene Vakfını tebrik ederiz. Konağın konumu şehir merkezinde İbni-Sina sağlık merkezinin arka tarafında olup Hunat Camii'ne çok yakın bir konumdadır. Tüm Kayserili hemşehrilerimize bu güzel 
ortamı görmelerini tavsiye ederiz.
 
Konağı tam bir kültürmerkezine çeviren HASENE Yönetimi ilk olarak Mazlum ve Mağdurları unutmayarak Hayır Çarşısı düzenledi. Geliri ihitiyaç sahiplerine dağıtılacak olan Hayır Çarşısı

3 gün sürdü. Çocuk oyun alanları, konserler ve şiir geceleriyle süslenen kermes tam manasıyla kültür şölenine döndü.


Programlar Hakkında Açıklama Yapan Kayseri Şube Başkanı Mehmet Topuz; Gavremoğlu Konağı tarire şahitlik etmiş çok değerli bir yapı öncelikle böyle değerli bir eseri tamamlayarak bize emanet eden Kayseri Büyükşehir belediye Başkanımız Dr.Memduh BÜYÜKKILIÇ'a teşekkür ediyoruz.
"GAVREMOĞLU KONAĞI KÜLTÜR AKŞAMLARI" etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor Hayır Çarşımız ve Şiir Gecemizden sonra Film etkinliğimizle Kayseri'li hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bizler HASENE olarak AİLE Kavramını önemsiyoruz, Ahlak ve Maneviyat ekseninde Ailenin ayakta kalacağına inanıyoruz. Bu minvalde seminerler düzenlemeye başlayacağız.

İlk seminerimiz Yusuf Yeşilkaya hocamla başlıyoruz konumuz "Mutlu Aile Başarılı Çocuk" olacaktır.

 

https://hasene.org.tr/

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler