KAPUZBAŞI ŞELALESİ
- 27 Aralık 2019
- 15354 Görüntüleme
Türkiye’nin debisi en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Kapuzbaşı Şelaleleri Yahyalı ilçesinde yer alıyor. Yerleşim sınırlarında ayrıca Derebağ ve Yeşilköy şelaleleri bulunuyor. Türkiye’nin keyifli yürüyüş rotalarının bulunduğu Aladağlar’ın Niğde Çamardı- Ulupınar güzergâhını yürüyen doğaseverler, etkinliklerini Kapuzbaşı’nda bitirirler. Buzul göllerinin ve kayalık dorukların zorlu patikalarını adımlayan bedenler, şelalenin karşısında günlerin getirdiği tatlı yorgunluğu bir anda unutuverirler. Aladağlar Milli Parkı’nın sınırları içerisindeki Kapuzbaşı Şelaleleri, yükseklerdeki kar ve buzulların erimesi sonucu oluşan Aksu ve Aladağ çayları üzerinde yer alıyor. Denizden yaklaşık iki bin metre yükseklikte bulunan Hacer Ormanları bölgesindeki Ensenin Tepe’nin yekpare kaya yüzeyinden inanılmaz bir basınçla fışkıran bu şelaleler, Adsız, Küçük Elif, Büyük Elif, Üçkızkardeş ve Güney adlarını alarak yedi ayrı noktadan yeryüzüne çıkıyorlar. İki farklı çay, şelalelerin döküldüğü yerde birleşiyor ve aşağılarda Zamantı Irmağı’yla buluşarak Çukurova bölgesinde Seyhan Nehri’ne karışıyor. İçinde kırmızı benekli alabalıkların yaşadığı şelalenin çevresi, piknik alanları, bungalovlar, gezi patikaları ve otopark olarak düzenlenmiş durumda. Kayseri çıkışlı şelale güzergâhı (Kayseri- Erciyes-Develi-Yahyalı) 148 kilometreye ulaşıyor. Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Yeşilköy yerleşiminden geçen Zamantı Irmağı üzerinde yer alan şelale, köyle aynı adı taşıyor. Dört farklı gözeden çıkan sular, Antalya Kurşunlu Şelalesi’nin küçük bir benzerini yaratarak nehre düşüyor. İlçeye 10 kilometre mesafede ulunan Derebağ Şelalesi ise, yaklaşık 15 metreden dökülüyor. Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından peyzaj düzenlemesi yapılan alan, turizme kazandırılmış durumdadır.
ATLAR EN SADIK HAYVANLAR
- 25 Aralık 2019
- 14876 Görüntüleme
Türkler Orta Asya'da geniş bozkırların yer aldığı coğrafi bölgelerde yaşamışlar, burada göçebe bir yaşam sürmüşlerdir. Bu yaşam, Türkler için atı vazgeçilmez kılmıştır. Attan, sadece bir ulaşım aracı olarak değil, hayvan sürülerinin otlatılmasında, beslenmede ve savaşlarda yararlanmışlardır. Türklerin günlük yaşamı âdeta at sırtında geçmiştir.
NATÜRMORT
- 25 Aralık 2019
- 10656 Görüntüleme
Konusu; meyve, çiçek, sebze gibi şeyler, cansız varlıklar ve nesneler olan fotoğraflar, ölü doğa
SONBAHAR YAĞIYOR SOKAKLARIMA
- 25 Aralık 2019
- 16016 Görüntüleme
MEVSİMLERİN SARARMASI, SONA DOĞRU YAKLAŞIM, GENÇLİĞİN BİTİMİ, BAHARIN SONA YÖNELMESİ, BAHARIN BİTİMİ, İHTİYARLIK, HÜZÜN, HAZAN MEVSİMİ
KIRMIZILAŞIYORDU AKŞAMLAR
- 25 Aralık 2019
- 11743 Görüntüleme
GÜNEŞİN SON ANLARI, YAŞLILIK, GÜNLER BİTİYOR, BAHARIN SONU, GÜN SONU GÜN BATIMI, KIZILLIK
KAR YAĞIYOR KALBİM ÜŞÜYOR UZAT ELLERİNİ KALBİN KALBİME DEĞSİN
- 24 Aralık 2019
- 17165 Görüntüleme
DÖRT MEVSİMİN YAŞANDIĞI ÜLKEMİZ COĞRAFİ OLARAK EN STRATEJİK ÜLKELERDEN BİRİSİDİR. KIŞ MEVSİMİ KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE DOĞANIN EN GÜZEL RENKLERİNDEN BİRİNE KAVUŞMAKTADIR. BEMBEYAZ OLAN HER TARAF TEMİZLİĞİN GÜZELLİĞİN SAFLIĞIN İLK HALİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR.
ANADOLU' NUN KÜLTÜR VE TİCARET ŞEHRİ KAYSERİ
- 24 Aralık 2019
- 10664 Görüntüleme
Kayseri, her köşesi değişik uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Anadolu'nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biridir.
DAĞLARIN GÖRKEMLİSİ ERCİYES DAĞI
- 24 Aralık 2019
- 10574 Görüntüleme
Erciyes Dağı; bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve insana ilahi duygular sunan azameti ile Kayseri’nin sembolüdür. İç Anadolu Bölgesi’nin birinci, Türkiye’nin 5. büyük dağı unvanına sahip olan Erciyes Dağı, hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korumakta ve ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kayseri denince ilk akla gelen doğa harikası, her mevsim bembeyaz zirvesiyle bulutlara uzanan Erciyes Dağı’dır. 30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlayan Erciyes (3917m) sönmüş bir volkan.
Mısır'ın başkenti Kahire'de Sinan Paşa Camisi
- 10 Aralık 2019
- 17034 Görüntüleme
Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan önemli Osmanlı dönemi eserlerinden biri olan Sinan Paşa Camisi, hala ziyaretçilerin gözlerini kamaştırmaya devam ediyor.