Fevzi Konaç ile Tarih ve Şuur Sohbetleri Devam Ediyor

Her Çarşamba Erkam Gençlik Zoom Organizasyonu ile yüzlerce gence ulaşan “Tarih ve Şuur” programları devam ediyor.

Erkam Gençlik'te Tarih ve Şuur Sohbetilerimizde 10. hafta geride kaldı...

Av. Fevzi Konaç ağabeyimizin etkili anlatımı ile bu hafta tıp alanında tarihimizi "YAŞASIN (!) AŞIYI BİZ BULDUK " başlığı altında işledik. 
Fevzi Konaç ağabeyimiz sunumunda her hafta olduğu gibi gelecek umudumuz gençlerimizi farkındalık konusunda uyardı... Farkına varmalıyız, etrafımızda olan bitenin, tarihimizin, kim olduğumuzun, nasıl bir medeniyetin emanetçisi olduğumuzu, 1000 yıllık kadim medeniyette ceddimizin neler yaptığını bilmeli, kendimizin farkına varmalıyız ... Eğer bu farkındalık oluşmaz ise; 
📌 İbni Sina'yı bilmez, 57 yıla sığdırdığı 276 eserden, bugün örnek alıyoruz dediğimiz batının İbni Sina'nın "Tıbbın Kuralları" kitabını örnek aldığını bilemeyiz.
📌El Zehravi'yi bilmez,cerrahi alanda doktorluğun temelini attığının, 200 ün üzerinde cerrahi aleti icat ettiğinin farkında bile olmayız.
📌 İbnul Haysemi, Buruni'yi, Sabuncu Şerafettin'i bilmeyiz. 
📌 o Medeniyetin beşiği zannettiğimiz batı uygarlığında akıl hastaları öldürülürken bizim Kadim medeniyetimiz de şifahaneler de emanetullah olarak görülüp musiki ve Kur'an ile tedavi edildiğini bilemeyiz.
Eğer biz kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi bilmez isek "Aşıyı bulmanın" medeniyet kodlarımızın doğal bir sonucu olduğunu bilmez, bu şaşırır, abartılı seviniriz.... Sadece... hatırlamamız, öğrenmemiz, farketmeniz, harakete geçmemiz, tüketen değil üreten bir gençlik olmamız geleceğimize umudumuz olacaktır. 
Haftaya başka bir konu ile Tarih ve Şuur Sohbetimize bekliyoruz inşaAllah

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler