Fevzi el-Cuneydi: Batı Şeria'da büyük bir direniş var

Filistin direnişinin sembol isimlerinden olan Fevzi el-Cuneydi Haber7'ye yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye'ye teşekkür ederek "Her zaman yanımızdasınız" dedi.

Filistinli Fevzi el-Cuneydi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından 7 Aralık 2017'de işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında gözleri bağlanarak 20'yi aşkın İsrail askeri tarafından gözaltına alınmıştı. Filistin direnişinin sembol ismi haline gelen Cuneydi'nin görüntülerinin basına yansımasının ardından uluslararası camiadan İsrail'e büyük tepki gösterilmişti. 20’yi aşkın İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla tanınan ve Filistin direnişinin sembol ismi haline gelen Fevzi El-Cuneydi, Haber7 Özel Haberler Birimi'nden Bekir Sıtkı Şirin'e açıklamalarda bulundu.

SIK SIK SORGUYA MARUZ KALIYOR

Mavi Marmara Katliamını anma etkinlikleri kapsamında İstanbul'a gelen Cuneydi, Haber7'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye gelişte çok zorluklar yaşadığını kaydeden Filistinli genç, kendisini sorguya çektiklerini ve Türkiye'de yaşayan Filistinli birkaç ismi sorduklarını söyledi. Genel olarak Filistin'de çok zor bir yaşam geçirdiğini vurgulayan Cuneydi, kendisine yönelik sık sık sorgulamalarda bulunulduğunu ve bölgede tanınması dolayısıyla İsrail askerlerinin kendisine ayrı bir düşmanlıkla yaklaştıklarını belirtti.

BATI ŞERİA'DA BÜYÜK BİR DİRENİŞ VAR

Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen Fevzi el-Cuneydi, hali hazırda Filistin'de gerçekleştirilen direnişe dair de konuştu. Özellikle son süreçte Batı Şeria'da büyük bir direniş olduğunu söyleyen Cuneydi, Aslanlar Yuvası isimli oluşumun Batı Şeria bölgesinde önemli bir direniş yürüttüğünü dile getirdi. Cuneydi, İsrail'in Aslanlar Yuvası grubunu yok etmek için türlü çabalar sarf ettiğini de belirtti.

HER ZAMAN YANIMIZDASINIZ

İsrail tarafından tutuklanmasının ardından yaşadıklarını da anlatan Fevzi el-Cuneydi, "Beni çok darp ettiler. Hala vücüdumda hasarlar mevcut. Bana gözdağı vermeye çalıştılar. Hapishanede gerçekten çok zor şartlar vardı." diye konuştu. Filistin direnişinin sembol ismi olan Fevzi el-Cuneydi, Haber7'ye yapmış olduğu açıklamalarda Türk halkına teşekkürlerini de iletti. Cuneydi, konuya ilişkin olarak, "Hem halk hem de hükümet nezdinde Türkiye'nin desteğini görüyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızdasınız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK WWW.HABER7.COM

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler