Evi olmayanlara iyi haber: Fiyatlar ciddi düşecek

Evi olmayan, ev alacak kadar parası olmayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 81 ilde arsa satışı yapılacağı öğrenildi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Devlet 81 ilde ucuza arsa satışı yapacak.

 

Evi olmayan vatandaşların beklediği bir destek hakkında daha açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında konut arzının artırılması, başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde başlatılacak kentsel dönüşüm seferberliğine kaynak sağlanması adına devlet arsalarının halka açılacağını söyledi.

 

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'un hazırlıklı olması, riskli binaların yıkılması ve yerlerine sağlam, depreme dayanıklı binaların yapılması için hazırlıkların sürdüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, “İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. 600 bin bağımsız bölümün acil dönüşmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Bakan açıklamasında 215 bin kişinin yerinde dönüşüm projesine başvuru yaptığını söyledi. Bakanlık bünyesinde Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü kurulacağını ve bu müdürlüğün kentsel dönüşümde önemli bir görevinin olacağını söyledi.

 

Bakan yeni kurulacak genel müdürlüğünün görevinin devlet arazileri olacağını söyledi. Müdürlük, devlet arazilerini tarayacak ve özel olarak bir planlama yaparak halka arz edecek.

Özhaseki açıklamasında, "Kuracağımız Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü ile bütün Hazine arazilerinin taranması, özel olarak planlaması, bunun ardından da halka arzı söz konusu. Çok açık ilanla, rekabetçi ortamda, binlerce arazi, kullanmak isteyen vatandaşlara satılacak. Buradan elde ettiğimiz geliri gerek deprem bölgesine gerekse de İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşümde kaynak olarak kullanacağız. Bu halka arzın ikinci faydası da fazla arsa arz etmekle birlikte yükselen konut maliyetlerinin düşeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

81 İLDE DEVLET ARSA SATACAK

 

Bakan Özhaseki'nin bu açıklamasına baktığımızda devletin 81 ilde ev yapmak isteyenlere arsa satışı yapacağı görüldü. Siz hangi ilde arsa satışı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer vatandaşlarla tanışmak ve bilgi alış verişi için Konut Grubumuza > TIKLA KATIL

 

EV FİYATLARI CİDDİ ORANDA DÜŞECEK

 

Söz konusu proje ile arsa maliyetinin ciddi şekilde düşürülmesi bekleniyor. Konutta en fazla maliyetin arsa olduğunu bildiren müteahhitler, bu hamle ile ev fiyatlarının düşeceğini söyledi.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Bakan Özhaseki, öncelikle genel müdürlüğün kurulacağını ve genel müdürlüğün taraması sonrası hangi ilde kaç arsanın satılacağının belirleneceğini söyledi. Arsaların belirlenmesi sonrası satışlar yapılacak. Buna göre baktığımızda uygun fiyata arsa satışının 2024 yılında başlaması bekleniyor.
 
KAYNAK : https://www.finans7.com/

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler