Ekmek Bahane Parklar Şahane

Kayseri'de ekmek bahane, parklar şahane...

Türkiye'de ülke genelinde yeni yıl tatili ile birlikte, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta İçişleri Genelgesiile birlikte bu hafta 80 saat olarak uygulanmaya başlamıştı.

Kısıtlama içerisinde açık olan işletmelerde market, fırın ve eczane gibi temel ihtiyaçları karşılamak için vatandaşların ikametleri yakınında bulunan işletmelere yaya olarak gidilmesi uygun görülmüştü. Ülke genelinde kuralları hiçe sayarak kısıtlama yokmuşcasına mahallelerde ekmek bahanesi ile parklarda oturmalar ve çocukların parklarda oynadığı görüldü.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi Kahraman Parkında, evinde bulunan bir vatandaşın parkın görüntüsünü çekerek vatandaşların kısıtlamayı ihlal ettiği görüntüleri çekti. Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalara uymayan vatandaşların ekmek alma bahanesi ile evlerinden çıkarak parklarda oturdukları ve çocuklarını oynattıkları gözlemlenirken, kuralları ihlal eden vatandaşların bu davranışı ile çevre sakinlerinin tepkisini topladı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler