Düzenli Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırılıyor

Öğrencilere, Doğa Dostu Çocuklar Kitap Okuyor projesi ile doğa sevgisi aşılanıyor

Kayseri Melikgazi Şehit Jandarma Er Ferhat Doğan İlkokulu öğretmenleri Yasin Kuşcu ,Neşe Bayrak Yüksek, Elmas Beyan, Melikgazi Malazgirt İlkokulu Öğretmenleri Oğuzhan Cebecioğlu ve Sebahat Cebecioğlu ile Kocasinan  Erkilet Süleyman Tarman İlkokulu öğretmeni Seda Kuşcu tarafından “Doğa Dostu Çocuklar Kitap Okuyor”  isimli bir proje başlattı.
 
Proje kapsamında ilkokul  1.2.3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik TRT Çocuk Kitaplık uygulaması üzerinden doğa sevgisi içerikli hikaye kitapları okutuldu.
2 haftalık periyotlarla oyun tabanlı  öğrenme imkanı sunan Kahoot platformu üzerinden, online hikaye sınavları ve okulda işlenen güncel müfredat konularından oluşan mini testler yapıldı. Ayrıca dönem başlarında ve sonlarında  sınıf seviyelerine uygun online  deneme sınavları yapılarak analizler öğretmenlerle paylaşıldı.
 
Proje toplumsal farkındalık uyandırmak ve teknolojinin verimli kullanılmasına katkı sağlamak adına ücretsiz olarak gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor.
 
Kayseri ilinden ve ülke genelinden katılım gösteren öğrenciler ve öğretmenlere sınav analizleri ulaştırılıyor. Bu sayede öğrencilerin hem düzenli kitap okumalarına katkı sağlanıyor hem de öğrencilere doğa sevgisi aşılanıyor. Oyun tabanlı öğrenme sistemi ile öğrencilerin okul derslerini daha kalıcı şekilde kavramalarına ve eksiklerini telafi etmelerine olanak sağlanıyor

Diğer Haberler

1 Yorum

Tuğçe kandemir

Tuğçe kandemir

10 Aralık 2021
Sagol

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler