Dev Mantar Görenleri Şaşırttı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde mantar toplamaya çıkan Hilmi Keskinkılıç bulduğu dev mantar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Toprak altında yağmur suyuyla beslenen mantarlar, yağmur sonrası yeryüzüne çıkıyor ve çok hızlı büyüyor. Nisan ayından Haziran ortalarına kadar devam eden mantar toplama süreci, yüksek ve dağlık bölgelerde yaz aylarında da mümkün. Daha spesifik olmak gerekirse mantar toplamak için en uygun gün tercihi güneşli bir gün ve sabah çiyinin kaybolduğu zamandan öğlen ortasına kadar olan süre.

Yahyalı’nın Aladağlar bölgesinde ilkbaharın gelmesi ve yağışların başlaması ile bölgeye has “Çağşır” mantarı toplanmaya başladı. Yaklaşık 2200- 3200 metre yükseklikte bulunan Aladağlarda çıkmaya başlayan mantarlar yöre halkının en güzel Bahar Etkinliği sayılabilir. Sabah erken saatlerden itibaren dağlara akın eden insanlar Doğa ile iç içe vakit geçiriyorlar. 

Bulunan mantarlar sosyal medya üzerinden ifşa ediliyor ve merak uyandırıyor. En son Hilmi Keskinkılıç tarafından bulunan ve Sosyal Medyada yayınlanan ve 2.8 kğ ağırlığında olan mantar yöre halkında merak uyandırdı. Diğer mantar bulanlar ise kendi buldukları mantarların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya devam ediyorlar.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler