Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin için resim sergisi açıldı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda İsrail’in Filistin soykırımına farkındalık amacıyla Filistin’e Destek resim sergisi açıldı...

Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin için resim sergisi açıldı
 
KAYSERİ (1HA)- Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda İsrail’in Filistin soykırımına farkındalık amacıyla Filistin’e Destek resim sergisi açıldı. Sergi hakkında Hucurat Hareket Derneği Başkanı Eyüp Güzel, “Maksadımız burada bir farkındalık oluşturmak, insanların yaşanan o soykırım sürecine biraz daha dikkatini çekmek ve her Müslümanın her vicdan sahibi insanın bireysel dahi olsa Gazze’yle, Filistin’le ilgili ödemesi gereken bedelleri olduğunu insanlara hatırlatmaktır” dedi.
 
İsrail’in Filistin’deki zulmüne farkındalık oluşturulması amacıyla Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Hucurat Hareketi Kayseri Temsilciliği tarafından Filistin’e destek resim sergisi açıldı. Hucurat Hareketi, Filistin’de yaşanan zulme farkındalık oluşturmak adına ülke genelinde Aksa Halkaları Resim Sergileri açtı. Kayseri’deki sergi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Filistin’le Dayanışma Platformu’nun çadırında açıldı. Hucurat Hareket Derneği Başkanı Eyüp Güzel, yapılan sergi hakkında bilgi verdi. Başkan Güzel, “Biz Hücurat hareketi olarak Kudüs seferberliği ismini verdiğimiz projemiz kapsamında 13 Temmuz’da İstanbul’dan kendi aracımızla hareket ettik ve 6 Ağustos’ta İstanbul’a dönmek üzere yaklaşık 1 aylık bir Türkiye turuna çıktık ve bugün itibariyle Kayseri’ye geldik her şehirde bir gün o şehrin merkezi meydanlarında Filistin’le alakalı resim sergisi açıyoruz bu resimlerin tamamı özel çizimlerdir. Maksadımız burada bir farkındalık oluşturmak, insanların yaşanan o soykırım sürecine biraz daha dikkatini çekmek ve her Müslümanın her vicdan sahibi insanın bireysel dahi olsa Gazze’yle, Filistin’le ilgili ödemesi gereken bedelleri olduğunu insanlara hatırlatmaktır” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler