Cumhuriyet Başsavcısı Cezalarla İlgili Konuştu

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, hırsızlara verilen cezalarla ilgili konuştu.

(BGC)- Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, hırsızlara verilen cezalarla ilgili konuştu. Evden hırsızlık yaptığı belirlenen hiçbir şüphelinin serbest kalmadığını vurgulayan Akın, tutuklanmadan serbest kalmadığını “Türkiye’deki genel uygulamanın ötesinde, bir eve girilip hırsızlık yapılan ve tespit edilen hiçbir şüpheli neredeyse tutuklanmadan serbest bırakılmıyor” dedi.
 
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, adliyede düzenlediği basın toplantısıyla 2021 yılı yargı faaliyetlerini değerlendirdi. Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarıyla ilgi hukuki süreç hakkında bilgi veren Akın, Kayseri’de özellikle bağ evi hırsızlık olayının sıklıkla yaşandığını aktardı. Akın, “Kayseri’de özellikle bağ evi dediğimiz yani yaz aylarında kullanılan evlerimizde kimse yaşamadığı için, hırsız yan yana olan 20-30 eve girebiliyor. Özellikle sonbahar aylarında bu tür vakalarda artış olabiliyor. Türkiye’deki genel uygulamanın ötesinde, bir eve girilip hırsızlık yapılan ve tespit edilen hiçbir şüpheli neredeyse tutuklanmadan serbest bırakılmıyor. Eğer eve girip veya kapı zorlanıp açılarak bir eşya alındığı tespit edilmişse mutlaka tutuklamaya sevk ediliyor ki mahkemelerimiz de bu konuda genelde tutuklama tedbirine başvuruyorlar” dedi. 
 
Dilencilik suçlarına da değinen Başsavcı Akın, bu konuda organize suç örgütüne rastlanıldığına ilişkin bir bulguya ulaşılırsa detaylı araştırma yapıldığını anlattı. Akın, “Bize ulaşan konularda teknik takip ve soruşturmalarla delil topluyoruz. Hırsızlık mahsulü eşya ele geçirildiği zaman ise, eşyanın mağdura ait olduğuna ilişkin bir tereddüt yoksa mutlaka teslim ediliyor. Sosyal medyada satışa çıkarılması konusuna ilişkin bir bilgim yok ancak böyle bir durum varsa, gereği yapılır ve soruşturmaya konu edilir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler