Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Samimiyseniz, yeni yasama yılında başörtüsünü anayasa ile teminat altına alalım''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, ''(Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak) "Samimiyseniz, gelin yeni yasama yılında başörtüsünü anayasa ile teminat altına alalım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Samimiyseniz, yeni yasama yılında başörtüsünü anayasa ile teminat altına alalım''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, ''(Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak) "Samimiyseniz, gelin yeni yasama yılında başörtüsünü anayasa ile teminat altına alalım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

AK Parti listelerinden milletvekili seçilen siz kardeşlerimi tebrik ediyorum. 27. dönemde milletvekili olarak çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gerek 28 Mayıs gecesi Külliye'de yaptığımız balkon konuşmasında herkese teşekkürlerimizi göndermiştik. Tarihin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran her bir arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararının alındığı tarihten itibaren canla başla çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

GENEL BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımızın yanında Cumhur İttifakı'nda birlikte hareket ettiğimiz ortaklarımızda olağanüstü çaba harcadı. Kıymetli genel başkanlarla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acılarını beraber paylaştık. Seçim mitinglerimizde bizleri coşkuyla bağrına basan milyonları birlikte selamladık. Buradan beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm ülkücü kardeşlerimize, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüşçülere, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve tüm Alperenlere, DSP Genel Başkanı Aksakal ve tüm arkadaşlarına, HÜDA Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına, Sayın Sinan Oğan ve tavrını milli iradeden yana kullanan herkese teşekkür ediyorum. Tercihini demokratik yollarla gösteren tüm vatandaşlarımıza ve depremzedelerimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğini asla unutmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarıma minnettarlığımı özellikle belirtiyorum. Gurbetçilerimiz sandıkları patlatarak Türkiye'nin iftihar meselesi oldular. Dün İslam dünyasından bir ülkenin temsilcisi ziyaretime geldi ve dedi ki "Biz de AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99".

KILIÇDAROĞLU'NUN 16'LI MASA ÇIKIŞINA TEPKİ

Tabi bunlar şunu gösteriyor, ne diyorlar "6'lı masa" şimdi ne diyor, "Gerekirse 16'lı masa". Yetmez bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez bu millet eser ister hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz. Nasıl istiklal harbimizde milyonlar milletimizle kenetlendi ise aynı kader ortaklığı 28 Mayıs seçimlerinde de sergilendi. Kardeşlerimiz ellerini semaya bizler için kaldırdı. Dostlarımız aynı sevinçle kutladı. Zorlu seçim sürecini geride bıraktık. En kritik seçimlerden birini yaşadık. Milletimizin maziden atiye uzanan kutlu yolculuğunda neye tekabül ettiği zamanla anlaşılacak. Türkiye'nin nasıl büyük bir varta atlattığını, uçuruma düşmekten kurtulduğunu zamanla göreceğiz. Muhalefetin yanındakilere baktığımızda bunun işaretini alıyoruz. Bunlar 1 buçuk yıl önce masa kurdu. Kıyıda köşede kim varsa topladılar.

"SAHTEKARLIK YAPIYORSUNUZ"

Millete proje adına bir şey sunamadılar. Kendi tarifleri ile kumar ve pazarlık masasından öteye geçemediler. Bu masaya ben kumar, noter masası demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Parlamenter sisteme geri döneceklerdi. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu, ahlaki çizginin bulunmadığı ucube sistemi millete dayattılar. Açıklarını kapatmak için en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler. Ortada öyle bir mesele yokken mezhep ve etnik köken fitnesini körüklediler. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Vatandaşımızın hayat tarzı ile alakamız yoktur Bay Kemal. O sizin derdiniz. Siz bu ülkenin milletin hayat tarzı ile uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Başörtüye saldırıp milleti aldatmak için bir iki baş örtülü kızımıza rozet taktınız ama yalan. Sahtekarlık yapıyorsunuz.

"UÇKURU KAPTIRMIŞSINIZ"

Seçim öncesi Anayasa yapalım ve başörtüsü konusunun yasasını çıkaralım. Samimi iseniz başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım. Kandil'den Pennsylvania'ya kadar terör baronlarının desteğine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri etmedi. Edemezsiniz çünkü onlarla berabersiniz. Uçkuru kaptırmışsınız. Küresel güç odaklarından aferin almak için LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne diğer üyelerimizde böyle bir bela yok. Aramızdaki fark yok.

"HERKES TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

İnsanımızı tehdit etmekten, depremzedelere hakaret etmeye kadar her yolu denediniz. Siyaset sahnesinde kaldıkları sürece o leke oradan çıkmayacak. Kampanya döneminde ucuz siyasi şovlara şahit olduk. Sandıkların dörtte biri açılmadan nice skandalı izledik. Buldunuz iki belediye başkanı onlarla birlikte bunu yaptınız? Neredeler, şimdi kayıplar. İki koltuk al yanına. Birini İstanbul'a diğerini Ankara'ya ver. Onlar da orada otursunlar. Hiç olmazsa sözde cumhurbaşkanlığı yardımcısı koltuğu ver. Bütün bunları yapanlar utanmadı. Biz onlar adına hicap duyduk. Tarih kuşkusuz en adil hakemdir. Herkes tarih önünde hesabını verecektir. Bu tür kötülüklerden korumaktır görevimiz. Önümüzdeki dönemde siyasetin kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Seçimleri kazanmakla böyle bir kuşatmayı yardık. Yalan siyasetini çalışmalarımızla boşa çıkardık. Onlar popülizm bataklığında boğulurken biz halkımızın huzuruna eserlerimizle çıktık. Durmak yok yola devam dedik. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler