“Cuma günü Rabbimizin Bizlere Açtığı Bir Rahmet Kapısıdır”

Corona virüsü ile mücadele halinde olduğumuz şu günlerde evlerimizde iç dünyamıza dönüş yaşamaktayız. Allah'u Teala bizleri büyük bir imtihan ile sınıyorken bir yandan da sonsuz rahmetini ve bereketini üzerimizden eksik etmiyor.

  Günlerin en hayırlısı olan Cuma gününü bir yanımız buruk da olsa huzuru ve mutluluğu bulmak adına aşkla karşılıyoruz.  Ramazanı Şerife veda ederken de aşkımızı dillendirdiğimiz Cumanın ardına Arefe'nin mutluluğunu yaşıyoruz. Sonsuz hamd-ü senalar olsun Rabbimize.

  Ayetlerde ve hadislerde bir çok kez bahsedilen mübarek Cuma günü Rabbimizin bizlere açtığı bir rahmet kapısıdır. Cuma vaktinde edilen duaların geri çevrilmediği gibi hakkıyla eda edilirse iki Cuma arasında affa mazhar olma durumu söz konusudur. Rasûlullah (sav)" Ey Müslümanlar topluluğu! Allah Teâlâ sizin için Cumayı bayram kıldı. Bu günde gusül yapın ve ağzınızı misvakla temizleyin.”Buyurarak bu özel günde hazırlık yapmayı tavsiye etmiştir.

   Cuma günü gönül alemimizi canlandırmak ve Allaha yaklaşmak adına :

Peygamberimize çokça salâtü selâm okumak,

İstiğfar, Tevhid, ve Lafzai Celal zikirlerini yapmak,

Yasin, Mülk, Nebe ve Kehf surelerini okumak

El karda gönül yarda düstüru ile gönlümüzü Allaha bağlamak günümüzü en güzel şekilde değerlendirmemize yardımcı olacaktır.

Haber Metni : Z.Bağcı

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler