“Cinciler Büyücüler Yasallaşsın”

 Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, falcı, cinci ve büyücülerin yasallaşmasını isteyerek, “Aslında çok tehlikeli bir şey söylüyorum. İnanmadığım falcıların, cincilerin ve büyücülerin yasallaşmasını istiyorum. Çok fazla insanı kandırıyorlar ve mağdur ediyorlar. Bunu acil bir şekilde yasallaştırıp, vergi ve tüketicinin haklarının aranması konusunda gereğinin yapılması gerekiyor” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, son dönemde falcı, cinci ve büyücülere giden bazı insanların dolandırılarak kendilerine şikayette bulunduğunu söyledi. Bazı insanların falcı, cinci ve büyücülere gittiğini belirten Şahin, “Türkiye’nin bir gerçeği var. Falcılara, büyücülere, cinci hocalara ciddi anlamda bir rağbet var. Bu bir gerçek. Bu insanlar ümit satıyorlar mı? Satıyorlar. Müşteriye göre zengin olmak isteyene zenginlik satıyorlar, cennete gitmek isteyene cenneti satıyorlar. Bu duruma ciddi bir ilgi var. Burada bir vergi kaçırma ve kayda girmemesi durumu söz konusu. İnsanlar kısa yoldan zengin olmak istiyorlar. Tılsımlı cüzdan, tılsımlı kitap alarak zengin olacağı hayali ile birileri tarafından kandırılıyorlar. Olayın o kadar çok boyutları var ki aşık etme büyüleri, ayırma büyüleri, ayrılanı geri getirme büyüleri gibi çok fazla çeşitleri var. Kimileri modernlik, kimileri din kisvesi adı altında yapıyor. İnsanlara istediklerini bir bedel karşılığında satıyorlar. Bu insanlar para kazanıyorlar ama vergi vermiyorlar. Biz merdiven altı ile mücadele ederken yüz binlerce falcı, medyum, büyücü ve cinci bu ülkede para kazanıyorlar ama hiçbir riskleri yok” diye konuştu.

İnsanların dini duyguları ile oynandığını kaydeden Şahin, “Biz tüketiciler olarak bir hizmet satın alıyoruz ve bunun karşılığında haksızlığa uğramışsak hemen ilgili mercilere başvurup hakkımızı geri alabiliyoruz. Burada ‘bu kişiyi sana aşık edeceğim’ diyerek parasını alan, ‘ayrılan eşini sana geri getireceğim’ diyerek parasını alan ya da ‘seni zengin edeceğim’ diyerek parası alınan tüketicinin bu istekleri olmadığı zaman yapabileceği hiçbir şey yok. Kısa ve net olarak bu sektörler yasal hale getirilmelidir. Resmi olmalı, bir muhatabı olmalıdır. Levhasını asmalı, ‘ben medyumum, falcıyım, büyücüyüm’ iddialarını resmi olarak göstermeleri gerekir. Tüketici de bir hizmet almışsa, bir bedel ödemişse bu bedelin belgesi olmalıdır. Aldığı hizmet yerine getirilmediği zaman bedelini geri alabilmelidir. Buradan hizmet alanlar resmi niteliği olmadığı için kendilerini korumak noktasında hiçbir hamle yapamıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘100 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ BU İŞLERDEN PARA KAZANIYOR’

Medyum ve falcıların fazla para kazandığını belirten Şahin, “Aslında çok tehlikeli bir şey söylüyorum. İnanmadığım falcıların, cincilerin ve büyücülerin yasallaşmasını istiyorum. Çok fazla para kazanıyorlar. Çok fazla insanı kandırıyorlar ve mağdur ediyorlar. Bu konuda örnek olarak İngiltere’de açılmış yasal medyumlar var ve bunlara açılmış davalar var. Bunu acil bir şekilde yasallaştırıp, vergi ve tüketicinin haklarının aranması konusunda gereğinin yapılması gerekiyor. Ben bunu Tüketiciler Birliği Genel Başkanı olarak talep ediyorum. Bu konuda çok fazla şikayet geliyor. Bizlere cep telefonu, internet gibi şikayetler geldiği zaman yönlendiriyoruz ve haklarını arıyorlar. Cinci, falcı gibi konularda vatandaş giderek hakkını arayamıyorlar. Türkiye’de 100 binin üzerinde vatandaş, bu işlerden para kazanıyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler