Cihannüma Derneği İl Başkanı Fevzi Konaç; “Fatih'in Nesli Olmakla İftihar Etmek Yetmez, Yeni Fatih'ler İnşa Etmeliyiz”

Cihannüma Derneği İl Başkanı Fevzi Konaç; “Fatih'in nesli olmakla iftihar etmek yetmez, yeni Fatih'ler inşa etmeliyiz” dedi.

Konaç yaptığı yazılı açıklamada “567 yıl sonra tüm dünyadaki "Bizans Zihniyetinin" hayallerini süsleyen Ayasofya ve İstanbul'u, hakkıyla koruyamamanın, tarihi mirasa sahip çıkamamanın hüznünü yaşarken, zulüm 1453'te başladı diyen yerli işbirlikçilerinin eliyle ihanet ettiğimiz, Fatih'in emanetinin burukluğunu yaşamak elbette ki acı” dedi.

Yeryüzünde İslam'ın, ecdadımız eliyle batıya galebe çalmasının en önemli sembolü olan İstanbul'un Fethini, yeniden ve yeniden idrak etmeye çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Konaç, şunları kaydetti.

“Viyana kapılarından dönüşümüzden beri Avrupa'da fethedilen bütün topraklar geri çıktı elimizden. Bu idealden kalan en şanlı hatıra İstanbul'dur. Bunun asla unutulmaması gerekir. Oysa Bizans'tan sonra "Kızıl Elmamız" Roma'nın fethi idi. Rivayet odur ki; Fatih çıktığı son seferinde Roma'yı hedef almıştı ancak zehirlenerek öldürüldü. Onun ahvadı olarak hayallerimizi unuttuk,  bari mirası korumakta acze düşmese idik” ifadelerini kullandı.

Cihannüma Derneği Başkanı Konaç “567. yılda Fatih'in huzurunda mahcup bir eda ile Fatiha okuyacak hale düşmeseydik, imarını, tarihini, insanını heder ettiğimiz İstanbul'un acısıyla, fetih sevincimiz kursağımızda kalmasaydı, fetih ruhundan fersah fersah uzak adamlara şehrin anahtarını teslim etmek acziyetine düşmeseydik keşke” dedi

“Efendimizin müjdesinin emaneti İstanbul'u, ne idüğü belli olmayan bir kalabalıklar topluluğu haline dönüştüren değişime direnebilseydik. Evet söylenecek çok söz ve yapılacak eleştiri var. Ama bunlardan daha önemlisi bugün yeniden asıl vazifemizin farkına varmaktır işimiz.

Bizim millet olarak bu topraklarda oluşumuzu hala içine sindiremeyenlere inat, fethin mana olarak anlamını neslimize hakkıyla anlatmak, aktarmak borcumuz var. 41 pare top atışı yapılarak, karadan gemi yürütme ile övünerek alacağımız bir mesafe kalmadığını görmeliyiz. Adamlar, fethin sembolü Ayasofya'ya bile hükmedemediğimizin farkındalar ve birgün çatısına haç dikmenin rüyalarını görüyorlar.

Biz ise sloganlarla inşa ettiğimiz gençliğimizi tam bir batılı yaşam tarzına teslim ettiğimizi göremiyoruz. Yavrularımızın ahlak, iman, bilim, teknoloji, değişen dünyaya ayak uyduracak gayret ve azimde olamadığının farkında bile değiliz. Hedefsiz, idealsiz, gelecek tasavvuru ve vizyonu olmayan, her türlü işgale (zihnen ve fiilen) müsait bir nesille karşı karşıya olduğumuzun idrakinde değiliz. Bunların telafisinin olmaması halinde, fiilen bizim olan İstanbul'un, ruhen elimizden çıkışına şahitlik etmek durumunda kalacağımızı anlamalıyız ve anlatmalıyız Yavrularımıza.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, biz bu ruhu yeniden kuşanırsak şayet, Allah'ın izniyle İstanbul bizimdir ve kıyamete kadar Biiznillah bizim kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynak ğösterilerek kullanılabilinir.

Diğer Haberler

1 Yorum

Bayram Çolak

Bayram Çolak

30 Mayıs 2020
Fevzi Abi İstanbul'u ve tüm dünyaya fethetecek ruh; Pandemi sürecinde eski huylarımızı toprağa gömdük isek gaflet toprağından kafamızı çıkardık isek olur İnşaallah.. Yok hala eski huylarımızla gaflet toprağından kafamızı çıkarmadık isek vah bize ülkede elimizden gider

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler