Çiftçiler İçin Elektrik ve Su Borcunu Ödeyebilmesi İçin Yeni Kredi Uygulaması

Ziraat Bankası, çiftçiler için elektrik ve su borcunu ödeyebilmesi için yeni kredi uygulaması başlattı

    Ziraat Bankası, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinde kullandıkları  elektrik ve su nedeniyle biriken borçlarını uygun koşullarda  ödeyebilmelerine imkan sağlayacak yeni bir kredi uygulaması başlattı.
Söz konusu kredi ile halen tarımsal üretim yapan ve resmi aboneliği  olan çiftçiler, birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını  kapatacak ve borçlarını Bankaya 36 ay vadeli olarak ödeyebilecekler.
Böylece, bir yandan üreticilerin birikmiş borçlarını daha makul bir  sürede ödemelerine imkan verilecek, bir yandan da tarımsal üretim  faaliyetlerinin aksamadan sürdürülmesine katkı sağlanacak.
    Çiftçiler birikmiş borçlarını kapatacak, üretimini daha güvenli  yapacak
    Ziraat Bankası’nın tarım kredisi uygulamalarında, üreticilerin  elektrik ve sulama giderlerini karşılayabilmeleri için kredi  kullandırılmaktadır. Ancak, üreticilerin bu tür ödemelerini zaman  zaman aksatmaları, elektrik ve sulama borçlarının birikmesine,  geciken/ödenmeyen borçlar nedeniyle su kullanımının yasal olarak  engellenmesi üretimde aksamalara neden olabilmektedir.
    Bu kredi ürünü ile tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin ve gıda  arzı güvenliğinin her zamankinden daha ön plana çıktığı pandemi  sürecinde, ülkemizdeki tarımsal üretimin belirtilen gerekçelerle  aksamaması ve üreticilerin birikmiş tarımsal elektrik ve sulama  borçlarının makul bir süreye yayılarak ödenmesinin sağlanması  amaçlanmaktadır.
    Krediden yararlanabilmek için üreticilerin kendi adına elektrik ve  su aboneliğinin bulunması ve tarımsal üretim faaliyetinin devam etmesi  gerekiyor. Bu şartları taşıyan üreticiler, aboneliklerinin bulunduğu  kurumdan/şirketten borç kapama tutarını gösteren bir yazı ile  çalıştıkları Ziraat Bankası Şubesi’ne müracaat edebilecekler. Banka  gerekli çalışmaları yaparak kredi limitini belirleyecek. Kredi  üreticiye ödenmeyecek, doğrudan ilgili kurumun/şirketin hesabına  aktarılarak birikmiş borçların kapanması sağlanacak.

    Ferhat Pişmaf: “Hedefimiz, tarımsal üretimin kesintisiz devam  etmesine katkı sağlamak”

 

Kredi hakkında bilgi veren Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, “çiftçilerimize güçlü şekilde finansal destek vermeye  devam ediyoruz. Bu kredi ile çiftçilerimiz birikmiş tarımsal elektrik  ve sulama borçlarını tek seferde kapatacak  buna ilişkin kredi  borçlarını uygun bir faiz oranı ile 36 aylık süre içinde  ödeyebilecekler. Kredinin faiz oranı vade boyunca sabit olacak.
Üreticimiz krediyi çekerken ne kadar geri ödeme yapacağını da bilecek.
Kredi ödeme dönemleri, üreticilerimizin hasat ve gelir elde etme  dönemine uyumlu olarak belirlenecek. Hedefimiz, üreticilerimizin  elektrik ve su borçları nedeniyle “elektriğim, suyum kesilir mi?”  endişesi duymadan üretimlerine devam etmelerine katkı sağlamak.
Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile tüm  üreticilerimizin Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyorum” dedi.


    Foreks Haber Merkezi ( [email protected])

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler