CHP İl Başkanı Keskin, istifaları yalanladı

CHP İl Başkanı Keskin, istifaları yalanladı

CHP Kayseri İl Başkanı Sayın Feyzullah Keskin, CHP’de yaşanan istifalar hakkında konuştu. Keskin, “şu anda bize gelen bir istifa dilekçesi yok. İstifa dilekçesi olmadan da bizim işlem yapıp üyelikleri düşürme gibi bir lüksümüz yok. Yani şu anda o arkadaşlarımız hala Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri gözüküyorlar. Bize yazılı olarak gelen yok, sadece birkaç tane arkadaşımız yazılı olarak bize istifalarını geri çektiklerini bildirdiler ama bize gelen bir istifa dilekçesi için işleme koyamadık” dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partili 9 meclis üyesi, parti üyeliğinden istifa etmiş ve daha sonra istifa eden üyelerden Talas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörenç, istifasını geri almıştı. CHP’de yaşanan istifalar hakkında konuşan Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, “İstifalar tek taraflı bir tasarruftur. İnsanlar bulundukları kurumlardan, çalıştıkları görevlerden kendi inisiyatifleriyle istifa edebilirler. Bu çok doğaldır. Dün istifa eden arkadaşlarımızın bir kısmı geri döndü. Bazı arkadaşlarımız yaptıklarının duygusal anda verilmiş bir karar olduğunu ifade ettiler ve istifalarını geri çektiler. Tabii dediğim gibi ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışmış olan bu arkadaşlarımıza çalıştıkları süre için hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra bulundukları çalışmalarda Kayserimize fayda sağladılar. Muhalefet görevlerini yapabilirler. Bu anlamda bizim gibi bizim kimseye kırgın, kırgın olma lüksümüz yok. Siyasi partiler kamuoyunun, halkın, şehrinin, vatanın hayrına çalışan kurumlardır. Belli sürelerde bu çalışmalara katkı sağladıkları gibi belli bir süre sonra da bu katkılarda ayrılabilirler. Bu doğaldır. Dediğim gibi bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak kimseye ‘neden istifa ettin’ deme lüksümüz yoktur. Bu anlamda dünkü istifaları arkadaşların kendi tasarrufları olarak görüyoruz. Dediğim gibi hepsine çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
 
İstifa eden üyelerin hala istifa dilekçelerini vermediklerini dile getiren Keskin, “Dünkü yaşanan o davranış ilgili şöyle üzüldüm. İki üzüntüm var. Bir ayrılma kararı veren arkadaşlarımızın hepsi Cumhuriyet Halk Partisi'ne katkıları var. İlçe başkanlıkları, belediye başkanlıkları yapmışlar. Partiye gönül vermişler. Bir onların adına o şekilde üzüldüm. İki de onlara inanarak oy veren partililer adına üzüldüm. Partilerine tepkileri de vardır. Sosyal medyada bunu da paylaşırlar ama hep şunu söylüyorum. İlçe başkanlarımızla da görüştük şu anda bize gelen bir istifa dilekçesi yok. İstifa dilekçesi olmadan da bizim işlem yapıp üyelikleri düşürme gibi bir lüksümüz yok. Yani şu anda o arkadaşlarımız hala Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri gözüküyorlar. Bize yazılı olarak gelen yok, sadece birkaç tane arkadaşımız yazılı olarak bize istifalarını geri çektiklerini bildirdiler ama bize gelen bir istifa dilekçesi için işleme koyamadık. Bu anlamda o arkadaşlarımız halen şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri görünüyorlar. Biz Kayseri'de 16 ilçe ve büyükşehir olmak üzere 17 ilçede belediye başkanlığımızın olmama üzüntüsünü yaşıyoruz. O yüzden bizim bütün amacımız yapılacak olan yerel seçimlerde Kayseri'de belediye başkanlıklarını kazanmak. Hedefimiz o. Parti içinde olabilir bu şekilde süreçlerde sıkıntılar da olabilir. Biz onları aşacağız. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir özelliği vardır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenlerin bir özelliği vardır. Parti içinde kongrelerde veya buna benzer çekişmeler olabilir. Ama bir seçim ve ülke meselesi olduğunda tek yumruk oluruz. O yüzden amacımız yerel seçimlerde Kayseri'de olabildiği kadar belediye başkanlığı kazanmak, göreceksiniz sürpriz isimlerle, sürpriz ilçelerde Belediye başkanlıklarını kazanacağız” şeklinde konuştu.  
 
‘CHP MECLİS ÜYELERİ OLARAK BİZLER GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ’
 
Meclis üyeleri ile beraber belediyelerde çalışmalara ve hizmetlerine devam edeceklerini söyleyen CHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer ise, “Başkanımıza ve yönetimimize hayırlı olsun diliyorum. İnşallah güzel görevler yapacağız, hep beraber uyum içinde çalışacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da amacımız Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve bize oy verenlere ve Kayseri halkına hizmetlerimiz, desteklerimiz devam edecek. Bunlarda herhangi bir aksama yok. Ama bununla beraber dün bazı arkadaşlarımız belki fevri davranarak, belki de duygusal davranarak bir karar almışlar. Ben birkaçı ile de görüştüm, geri dönüşler de var. Yani arkadaşlarımız henüz istifa dilekçelerini vermemişler. Bu demek oluyor ki gelecekler. Ben bunu bir sitem olarak algılıyorum. İnsanlar partisine sitem edebilir. Ancak keşke bu daha gizli, daha içeride kalsaydı, daha yüz yüze konuşulabilseydi.  biz bundan sonra da yeni yönetimimizin ve yeni il başkanımızın yanında olacağız meclis üyeleri olarak. Ve her zaman için Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenleri, gönülden destekleyenleri mecliste elimizden geldiği kadar desteklemeye, onların fikirlerini anlatmaya ve izah etmeye devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Tekrar Ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak bizler görevimizin başındayız. Öbür arkadaşlarımız da inşallah bu bir hatadır, bir fevri davranıştır diye düşünüyorum. Bir sitemdir, sitemlerinden vazgeçerler. Onları da konuşuruz. Sitemlerine çözüm çare de aranır. Orta yolu buluruz diye düşünüyorum ve tekrar aramıza katılırlar diye umut ediyorum. Bizim mücadelemiz devam ediyor. 37 meclis üyemiz var Kayseri'de. Bunların elbette birkaç istifa edebilir ama geri kalan çok ciddi şekilde yoğunlukta olan üyelerimizle beraber belediyelerde çalışmalarımıza ve hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler