Cayrokopter denetiminde ceza yağdı

Kayseri’de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan 2 saatlik Cayrokopter denetimlerinde 18 araç ve sürücüsüne 35 bin 161 lira ceza yazıldı.

Jandarmadan Cayrokopter denetiminde 18 sürücüye ceza yazıldı 
 
KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan 2 saatlik Cayrokopter denetimlerinde 18 araç ve sürücüsüne 35 bin 161 lira ceza yazıldı. 
 
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması sorumluluk alanında, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek maksadıyla bugün 2 saatlik Cayrokopter ile havadan, İncesu, Yahyalı, Develi ve Tomarza ilçelerinde trafik denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde; 7 Adet Muayenesi Yapılmamış Araçla Trafiğe Çıkmak, 1 adet muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle trafikten men edilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkarılması, 1 adet mahkemelerce veya cumhuriyet savcılıklarınca ya da Karayolları Trafik Kanununda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmak, 1 adet iki yönlü trafiğin kullanıldığı karayolunda geçmede kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisi boş olmadığı halde geçmeye çalışmak, 1 adet taşıma sınırının üzerinde yolcu almak, 1 adet Karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapmak, 1 adet seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak, 5 adet emniyet kemeri kullanmamak suçlarından şahıslara işlem yapıldı. 
 
Öte yandan 252 araç ve sürücüsü kontrol edilirken, 18 araç ve sürücüne 35 bin 161 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı (TİPCKT) ceza uygulandı. Ayrıca 8 araç ve 1 sürücü trafikten men edildi. 
 
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karayollarında trafik güvenliğini sağlamak ve kazalarda ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için trafik denetimlerine 7 gün 24 saat devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler