Bu İftar Başka İftar. '' Ümmet İftarı''na Bekleniyorsunuz.

Kayseri’de yaşayan ve ümmet bilinci ile dünyanın çeşitli coğrafyalarında ..

Kayseri’de yaşayan ve ümmet bilinci ile dünyanın çeşitli coğrafyalarında açlık ve musibetlerle mücadele eden Müslüman kardeşlerinin dertleri ile dertlenmek isteyen bir grup genç tarafından organize edilen Ümmet iftarları etkinliğinin bu yıl 12. si icra edildi.

 Lüks İftar sofralarına bir karşı çıkışın simgesi olarak Ramazan ayı boyunca her pazartesi gerçekleştirilen ümmet iftarı etkinliğinde sadece su, simit ve hurma ikram edilmektedir. Bu menü ile oruçlarını açan davetliler ümmet iftarı etkinliğinin manevi huzurunu yaşadıklarını, bir lokma bile olsa insanın doyabileceğini söylediler.

Hz. Peygamberin ümmeti olma bilincini ve iftarda bir lokma ekmeğe muhtaç olan kardeşlerinin yaşadıkları yokluğu paylaşmanın huzurunu bulduklarını ifade edildi. 

Ümmet iftarında hizmet eden gençler; kendilerinin herhangi vakıf dernek cemaat ya da fraksiyona taraf olmadıklarını ifade ederek kimliklerinin de saklı kalmasını tercih ettiklerini ifade ettiler.  “Ben Müslümanım diyenden daha güzel sözlü kim vardır” şiarından yola çıkarak her müslümana gönül kapılarının açık olduğunu ifade eden gençler “bu sofra ümmetin sofrası, kim ki sahiplenmek ister bu sofra onundur” şeklinde ifade ederek Kayseri’de yaşayan herkesi bu sofraya davet ediyorlar.

Ramazanda her pazartesi ‘’ümmetin iftarı’’na bekleriz efendim….

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler