Bu Çocukların Suçu Ne ?

Suriyeli baba ve çocukları korku içinde evlerine kapandı

İdlib’de hain hava saldırısında 33 vatan evladının şehit olmasının ardından Kayseri'de yaşanan gerginlikte tepkilere maruz kalan Suriyeli aile korku içinde evlerine kapandı. Baba Abu Numan, “Hepimiz kardeşiz ve Müslümanız” diyerek Türk halkının acılarını paylaştığını söyledi.

Hain saldırı sonrasında yaşanan gerginlik nedeniyle bir fitne çıkarıldığını ve bu fitneyle Türk halkının ve gençlerinin oyuna gelmemesi çağrısında bulunan baba Abu Numan, “Bu gün burada çocukların gördüğü şiddet Suriye’de gördüklerinden daha acıdır. Bize vurdular, evimizin camlarını kırdılar, evimizi yakmaya çalıştılar. Bu yaşananlara ne Türk devletinin ne de iyi kalpli insanların rızası vardır bunu da biliyorum” diyerek kardeşlik çağrısında bulundu.

  Abu Numan, “Bu yaşananlar bir fitnedir. Ben her babanın yapacağı şeyi yaptım ve çocuklarımı korumaya çalıştım. Bizi ateşe atsalar ölsek de çocuklarımızı korumak zorundayız. Bütün kızgın gençlere ve sosyal medyada bunu görenlere sesleniyorum. Biz hepimiz kardeşiz ve Müslümanız. Biz Türk askerinin destekçileriyiz. Biz mülteci olarak geldiysek Müslüman olan bir millete mülteci olarak geldik.

Eniştem ayağı kesilmiş olmasından dolayı engelli. Dün sokakta yolunu keserek dövdüler. Gençler, kardeşlerimiz sesimizi duyun istiyoruz. Biz Türk milletiyle beraberiz, Türk kardeşlerimizle beraberiz. 33 askerin şehit olmasının ardından bizler de başsağlığı diledik. Aynı acıları biz de çekiyoruz. Bize karşı bu şekilde şiddetli tepki gösterilmesine gerek yoktu. Fitneye gelmeyin” ifadesinde bulunarak “Türk halkı sesimizi duysun, biz kardeşiz” dedi.

Etiketler : ,,

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler