Bir İttifakta Yer Almayı Düşündüklerini Açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, şuan seçime ittifaksız gireceklerini ama tabanları ve seçmenleri birbirine daha yakın olan sağ partilerin üçüncü bir ittifak yapmaları halinde, bir ittifakta yer almayı düşüneceklerini söyledi. 
 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Gündem Kayseri’ programına konuk oldu. Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını cevaplayan Erbakan, şuan seçime ittifaksız olarak gireceklerini söyledi. Seçim öncesi sağ partilerin üçüncü bir ittifakın çıkması halinde görüşme yapabileceklerini ifade eden Erbakan, “Ama şu andaki durum ve şu andaki mevcut iki ittifak ikisine de uzaktayız ve kendimiz seçime gireceğiz. O şekilde gözüküyor ve hazırlıklarımız da o yönde yapıyoruz. Tabi ki bu durumda Cumhurbaşkanı adayımızı da kendimiz çıkaracağız. Bütün dolaştığımız Anadolu’da Türkiye’nin dört bir yanında muhatap seçmen, halk diyorlar ki 2 ittifakta da yer almayın. Hatta 2 ittifakta da olmadığınız için tebrik ederiz. Yani seçmenimizde halkımız da aslında bizi 2 ittifaka da yakıştırmıyor. Ciddi bir hazırlık ve çalışma içerisindeyiz. Üye sayımız 252 bin oldu. Bir önceki ay 18 bin 300 üye kaydıyla Türkiye’de bir ayda en çok üye kaydeden siyasi parti olmuştuk. Bu ayda 31 bin üye kaydettik. Yani nerdeyse yüzde 100 bir artış oldu. Yargıtay daha henüz açıklamadı ama büyük ihtimalle bu ay da üye kaydında yine birinci olacağız. Dolayısıyla biz güçlü bir parti olarak ciddi bir siyasi aktör olarak baraj problemi olmayan bir parti olarak seçimlere kendimiz girmek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
‘KASA BAŞINDAKİLERLE VE MASA BAŞINDAKİLERLE BU İŞ OLMAZ’
Millet ittifakı masasında bir zamanlar AK Parti hükümetinde en kritik noktalarda görev yapmış kişilerin bir tarafında ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin bulunduğuna değinen Erbakan, “Biz zamanlar AK Parti hükümetinde başbakanlık yapmışlar, Dışişleri Bakanlığı yapmışlar, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmışlar. En sonunda da çıkmışlar diyorlar ki ülke uçurumun kenarına geldi. Ama bunda bizim hiçbir payımız yok. Biz varken her şey çok iyi idi birdenbire biz ayrıldıktan sonra kötü oldu. Şimdi bu mantıklıda değil bilimsel de değil. Bir defa yıllarca bu ülkenin borçlandırılmasında birlikteydiniz. Bu borç dolayısıyla milyarlarca doların faize aktarılmasında birlikteydiniz. Şimdi de birdenbire çıktınız diyorsunuz ki biz düzelteceğiz. Tabi burada halkın da seçmeninde, Türkiye’nin dört bir yanında gördüğümüz tatmin olmadığı şeyler. Ortada bir fatura varsa buna siz de ortaksınız. Masanın diğer tarafında CHP var. İstanbul Sözleşmesinin hayranı, Ayasofya’nın cami olmasına üzülen, parti içerisinde özek LGBT komisyonu kuran, bununla beraber 5 yaşından 6 yaşında çocuklara Kur’an öğretmek çağ dışılıktır diyen. Bizde diyoruz ki kasa başındakilerle ve masa başındakilerle bu iş olmaz. Bu iş milli görüşle olur. Yani kasa başındakilerden kastım İktidar, onlarında 20 senedir zaten yaptıkları ortada. Hele son birkaç senedeki ekonomik kriz ve vatandaşın içinde bulunduğu durum açık bir şekilde ortada. Bundan sonra millete bir şey vermeleri mümkün değil. Hem masa başındakiler de işte biraz önce anlattığım gibi onlar da yetki sahibi olmuş, onlarda denenmiş. Biz masa başındakilerin de bu işi çözemeyeceğine ve kasa başındakilerin zaten durumları ortada böyle bir durumda milli görüşle Yeniden Refah Partisi’yle kurtuluşa erilebileceğini ifade ediyoruz ve her ittifakta da yer almıyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
‘SAĞ PARTİLİ BİR İTTİFAKTA YER ALMAYI DÜŞÜNÜRÜZ’
Seçmen kitlesi tabanlarının birbirine yakın olmayan, halkın sağ ve sol olarak ayrıştırdığı partilerin bir araya gelmesiyle bir sinerjinin oluşmadığını ifade eden Fatih Erbakan, “Mesela şu an da CHP kanadında muhafazakâr partilerle niye birlikteyiz diye sıkıntı olabiliyor. Muhafazakâr partilerde ise biz CHP’yle niye birlikteyiz diye sıkıntılar doğuyor. Dolayısıyla da ortaya bir sinerji çıkmıyor. Biz de dedik ki tabanları seçmenleri birbirine daha yakın olan partiler yani sağ partiler bir üçüncü ittifak yaparsa bir sinerji doğabilir. Bir fikir jimnastiği olarak bir düşünce olarak söyledik. Bu yönde herhangi bir çalışmamız herhangi bir resmi veya gayri resmi bir girişimiz olmadı ama bir fikir olarak ortaya koymuştuk. Seçime kadar yine bir zaman var yine böyle bir alternatifin çıkması durumunda düşünülebilir ama tabi prensiplerde anlaşmak lazım. Yani o yapının, o ittifakın, iktidar olması cumhurbaşkanı çıkarması halinde o Cumhurbaşkanının o hükümetin hangi icraatı yapacağı, hangi adımı atacağı noktasında mutabık kalınması lazım. Bu yol haritasında bizim kırmızı çizgilerimiz, istikametimize uygun olması, milletin faydasına olması lazım” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler