Beytülmakdis Derneği’nden, “KUDÜS AŞKINA”

Gençlere KUDÜS bilinci aşılamak için birçok çalışmaya imza atan Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, okul seminerlerine ara vermeden devam ediyor. Yıl boyunca yapılması planlanan seminerlerin bu seferki durağı, Safa Eğitim Kurumları oldu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Şekerci, okul idarecileri ve 500 öğrencinin ilgi ile takip ettiği programda, coşkulu ve duygusal anlar yaşandı. Kudüs’ün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğu mesajının vurgulandığı eğitimde; Beytülmakdis Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uz. Dr. İsa ÜZÜM, “Kudüs Aşkına” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere, Ortadoğu’nun kalbi olani Kudüs’ün, Müslümanlar açısından dini, tarihi ve siyasi önemi hakkında da bilgiler aktaran ÜZÜM, “Yüzyılın Anlaşması” adı altında, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın neden İsrail’in başkenti yapılmak istediğinin altını çizerek bu yanlıştan dönülmesi gerektiğinin altını çizdi. Program; ‘Özgür Kudüs'te Görüşmek’ duası ile sona erdi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Beytülmakdis Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. İsa Üzüm; Kudüs aşığı bir nesil yetişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, eğitimlere okul dönemi boyunca birçok farklı okulda devam edeceklerini söyledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler