Başkan Yalçın, “Ali Dağı teleferik projesi pandemi ve deprem sebebiyle ertelendi”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, pandemi dönemi ve 6 şubatta yaşanan depremler nedeniyle Ali Dağı teleferik projesinin ertelenmek durumunda kaldığını söyleyerek, “Yüz ağartan projelerde elbette yapamadıklarımız var.

KAYSERİ (1HA) – Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, pandemi dönemi ve 6 şubatta yaşanan depremler nedeniyle Ali Dağı teleferik projesinin ertelenmek durumunda kaldığını söyleyerek, “Yüz ağartan projelerde elbette yapamadıklarımız var. Örneğin Ali Dağı teleferik projesi olmadı, o zamanki fiyatı (pandemi süreci öncesi) 60 milyondu şimdi ise 260 milyon lira. Biraz ertelemiş olduk ancak bu yapmayacağımız anlamına gelmiyor çünkü raporları hazırladık, insanların öncelikleri değişebilir Koronavirüs oldu önceliğimiz değişti, deprem oldu değişti. O yüzden bizim de önceliğimiz teleferikten önce sağlık sorunları ve deprem oldu ancak hiç durmadık çalıştık” dedi. 

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına katılarak KayseRadar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Covid-19 virüsü nedeniyle pandemi dönemi yaşanması ve 6 Şubat’ta meydana gelen ve yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Ali Dağı teleferik projesinin de ertelendiğini ifade etti. 

Başkan Yalçın projenin şu anki maliyetinin 260 milyon lira olduğunu söyleyerek, “Yüz ağartan projelerde elbette yapamadıklarımız var. Örneğin Ali Dağı teleferik projesi olmadı, o zamanki fiyatı (pandemi süreci öncesi) 60 milyondu şimdi ise 260 milyon lira. Biraz ertelemiş olduk ancak bu yapmayacağımız anlamına gelmiyor çünkü raporları hazırladık, insanların öncelikleri değişebilir Koronavirüs oldu önceliğimiz değişti, deprem oldu değişti. O yüzden bizim de önceliğimiz teleferikten önce sağlık sorunları ve deprem oldu ancak hiç durmadık 7/24 kütüphane yaptık. Bu şehirde ve ülkede insanların en fazla yüzde 20’si hedefi var diğer yüzde 80’i hedefi olan insanların yardımcısıdır. Bir bölüm öğrenci beni hedefim var, bu nedenle 24 saat çalışacağım bir yer bulun diyorsa o demeden yapmamız lazım. 4 tane cami altına kütüphane açtık, 1 tane önümüzdeki hafta müstakil kütüphane yaptırıldı, açılacak. Kütüphane demişken en önemli projelerimizden biri de Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 100 apartmana 100 kütüphane hazırladık, 50’si tamam 50’si de yıl sonuna kadar inşallah yetişecek. Kütüphane ile zararlı ortamlardan uzak tutmayı da amaçlıyoruz. Öğrenciler bizim emanetimiz, akşamları kafe ve restoranlarımıza geldiklerinde yabancı, tehlikeli bir akımlara gidecek bir ortam olmamalıdır. Her an her türlü sıkıntıyı kapamak üzere tetikte olmamız gerektiğini esnaflarımızla da görüşüyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler