Başkan Konaç: "Ayıptır, günahtır"

  Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri’deki eylemde küçük kız çocuklarının gözaltına alınır gibi çekiştirilmesinin  milletin içini sızlattığını söyledi.

Konaç yaptığı açıklamada; "Kayseri'de Doğu Türkistan'daki zulümler nedeniyle Çin'i protesto eden bir grup kardeşimizin Bürüngüz Cami önündeki gösterileri sırasında, eylemi dağıtmak için kız çocuklarını bayan polisler çekip alıyorlar. Vatandaşlar 'bunlar çocuk nereye götürüyorsunuz' diye itiraz ediyor. Bu manzara ne kadar acı. Kim bu talimatı vermişse bu milletin içini sızlatmıştır. Çin, Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizi terörist ilan etti diye biz de burada onlara terörist muamelesi mi yapacağız? Yoksa Çin'le aramızdaki siyasi ilişkileri bozuyor diye onları Çin'e kurban verip, yem mi edeceğiz? Bu insanlar 'Çin'le aramızdaki siyasi ilişkileri bozmak adına Amerika'nın ajanlığını yapıyor' diyenlere mi inanacağız?" ifadelerini kullandı.

  "Ayıptır, günahtır"

  "Doğu Perinçek'e bile gösterilen azami müsamahayı, hoşgörüyü ve iltifatı o mazlum insanlardan esirgeyenlere yazıklar olsun" şeklinde konuşmasını sürdüren Başkan Konaç;
"Ayıptır, günahtır. Gerçi küçücük kız çocuklarının gözaltına alınır gibi çekiştirilmesine mutlaka bir keramet  vardır da biz çözemeyiz. Bizim bilmediğimiz hikmetler, sorgulanamaz büyük dış politik gizemler vardır. Bu sözler vijdanımızın sesidir. Mevzuatlara uymamakla Uygur kardeşlerimiz veya başkaları suistimal etmemelidir" diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler