Bardağı taşıran son damla oldu

NATO'ya girme sürecinde Türkiye'nin vetosuna takılan İsveç'te sular durulmuyor.

NATO'ya girme sürecinde Türkiye'nin vetosuna takılan İsveç'te sular durulmuyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe onay için somut adımlar bekliyoruz derken, ülkede son olarak yaşanan Kuran-ı Kerim'in yakılması olayı bardağı taşıran damla oldu.
 
Hain terör örgütü PKK'ya yakınlığı ve yardımları ile bilinen İsveç'te kutsal kitabın yakılmasına engel olunmaması sonrasında, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı.
 
Skandal olayla ilgili bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.
 
Bakan Akar, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü’nde gerçekleştirilen "Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı"nın ardından değerlendirmelerde bulundu.
 
"Bir anlamı kalmadı, ziyareti iptal ettik"
Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı'nın 27 Ocak günü Türkiye'ye yapacağı ziyaretin iptal edildiğini açıkladı.
 
Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı; Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik.
Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına saygılı olduğumuzu, topraklarının ilhakını tanımadığımızı bir kez daha ifade ettik. Daha fazla can kaybı olmadan bu trajediye son verilmesi gerektiğini, barışçıl yol ve yöntemlerle bazı çözümler üretilmesi gerektiğini toplantıda ifade ettik. Burada bir istikrar varsa, bunun temel nedeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin uyguladığı politikadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderler düzeyinde yaptığı toplantılarla bir taraftan esirlerin değişimini diğer taraftan Ukrayna limanlarında bekleyen tahılların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Şu ana kadar 18 milyon ton tahılın Ukrayna limanlarından sevkiyatı gerçekleştirildi. Bunların çok değerli olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin bu faaliyetlerde kolaylaştırıcı rol oynadığını toplantıda ifade ettik."

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler