Bakan Özhaseki: “Erciyes, her mevsim gelinebilecek bir yer haline gelecek”

Erciyes’te 3 yıldır devam eden kaplıca ve termal sıcak su sondaj çalışmaları sonuç verdi. Çalışma alanına gelip faaliyetleri inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “İlk etapta saniyede 5 litre akan bir su bulundu.

KAYSERİ (1HA)- Erciyes’te 3 yıldır devam eden kaplıca ve termal sıcak su sondaj çalışmaları sonuç verdi. Çalışma alanına gelip faaliyetleri inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “İlk etapta saniyede 5 litre akan bir su bulundu. Devamında yine aynı şekilde sondaj yapıldığında saniyede 15-20 litreye kadar çıkabilecek. O zaman Erciyes’te 12 ay boyunca vatandaşların ziyaret edeceği ve ekonomiye katkı sağlayacağı bir merkez ortaya çıkacak” dedi.

Kayseri’nin genel ve özellikle kış turizmi hususunda çok önemli bir konuma sahip olan Erciyes’te 3 yıl önce başlayan kaplıca çalışmaları sonuç verdi. Çalışma alanına gelip faaliyetleri inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk etapta saniyede 5 litre oranında akan bir su kanalının bulunduğunu söyledi.

‘ERCİYES, KAYSERİ İÇİN BÜYÜK BİR NİMET’

Erciyes’in, Kayseri için büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Neredeyse son 15 seneden fazla bir süredir kayak merkezi olarak inşa etmeye çalıştığımız Erciyes’te çok şükür sona doğru yaklaşıyoruz. Etap etap birçok proje uygulanıyor. Kayak merkezini gezdiğimizde binlerce insanın orada kayak yaptığını gördük. Cıvıl cıvıl bir ortam var. Yurt dışından gelen çok sayıda yabancı turist var. Kayseri ekonomisini ayağa kaldırabilecek en önemli bölge olarak Erciyes önümüzde duruyor” dedi.

‘SONDAJ YAPILINCA SANİYEDE 20 LİTRE SU ELDE EDİLEBİLECEK’

Termal sıcak su sondaj çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Daha öncelerde de buradaki kaplıca suyu meselesini sürekli vurgulamıştık. Nihayetinde, aramalar neticesinde içerisinde envaiçeşit minarelin olduğu bir kaynak bulundu. İlk etapta saniyede 5 litre akan bir su bulundu. Devamında yine aynı şekilde sondaj yapıldığında saniyede 15-20 litreye kadar çıkabilecek. O zaman Erciyes’te 12 ay boyunca vatandaşların ziyaret edeceği ve ekonomiye katkı sağlayacağı bir merkez ortaya çıkacak. Bu su,  büyük bir nimet. İçinde bulunan minerallere baktığımız zaman her birisini insanlar vitamin olarak alıyorlar. Bakteri hiç yok, içilebilir nitelikte. Herhalde önümüzdeki yazdan itibaren de otellerde kullanılmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler