Bakan Koca açıkladı: Gazze için bekleyen 2 gemiye giriş izni verildi

Bakan Koca: : Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumda.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği sahra hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumdadır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştüğünü duyurdu. Mevkidaşı ile görüşmesinde birçok konuda mutabık kaldıklarını belirten Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan 1000’e yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ardından, kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta. Sayın bakanla mutabık olduğumuz bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlaması ve yürütülmesi için karar birliğine varıldı."

Yardım gemileri her an hazır

Gazze’de yaralı vatandaşlara ilişkin bilgi veren Bakan Koca, "Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği sahra hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumdadır" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler