Aydınlı dağcılar, Anadolu’nun Olimpos’una tırmandı

 Aydınlı profesyonel dağcılar, Yunan mitolojisindeki Olimpos Dağı’na benzetilerek “Anadolu’nun Olimpos’u” olarak anılan Erciyes Dağı’na tırmandı.
 
Anadolu mitolojisinde önemli bir yeri olan ve Yunan mitolojisindeki Olimpos Dağı’na benzetilerek Anadolu’nun Olimpos’u olarak anılan Erciyes Dağı, profesyonel dağcılara ev sahipliği yaptı. 3 bin 917 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı’nda düzenlenen “15. Geleneksel Uluslararası Erciyes Kış Tırmanışı” etkinliğine farklı illerden 140 profesyonel dağcı katıldı. Etkinliğe Aydın’dan katılan Aydın Dağcılık Spor Kulübü (AYDAK) üyeleri ise zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek zirveye ulaştı.
 
Etkinlikle ilgili paylaşım yapan Aydın Dağcılık Spor Kulübü, açıklamasında “AYDAK olarak, Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği, K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü ve Hacılar Erciyes Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen ‘15.Geleneksel Uluslararası Erciyes Kış Tırmanışı’na katıldık. Farklı illerden 140 dağcının zirveye başarılı bir tırmanış yapmasıyla taçlanan harika bir organizasyon oldu. Zorlu bir dağ ve zoru seven insanlar. Teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler