‘Ali Dağı Yamaç Paraşütü Parkuru’ lansmanı yapıldı

‘Ali Dağı Yamaç Paraşütü Parkuru’ lansman toplantısında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Cami tarafını paraşütçülere diğer kısmı da piknikçilere ayırdık. Bundan sonra herkes rahat ve güvenli olacak. Bu uçuş güvenliği açısından da çok önemli. Buradaki tüm uçuşlar standartlara ve prensiplere, akreditasyon şartlarına uyumlu olacak” dedi.

‘Ali Dağı Yamaç Paraşütü Parkuru’ lansmanı yapıldı 
 
KAYSERİ (1HA) – ‘Ali Dağı Yamaç Paraşütü Parkuru’ lansman toplantısında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Cami tarafını paraşütçülere diğer kısmı da piknikçilere ayırdık. Bundan sonra herkes rahat ve güvenli olacak. Bu uçuş güvenliği açısından da çok önemli. Buradaki tüm uçuşlar standartlara ve prensiplere, akreditasyon şartlarına uyumlu olacak” dedi. 
 
‘Ali Dağı Yamaç Paraşütü Parkuru’ lansman toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği (KAYTİD) Başkanı Serdar Sarıçam ve davetliler katılım sağladı. 
 
Toplantıda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Turizmin sadece deniz olmadığını, sadece kayak olmadığını, sadece kültür olmadığını görüyoruz. Sporunda bir turizm olduğunu özellikle su sporlarında ve hava sporlarında bunun Türkiye’de çok sayıda olmadığı ve belli yerlerde öne çıktığı belli. Ali Dağı’nın da bunların içerisinde en iyilerinden biri olduğunu görüyoruz. 10 yol önce Ali Dağı’nda başlanan yamaç paraşütü gelin gibi süzülen paraşütler şehre inanılmaz bir güzellik katarken aynı zamanda spor ve turizmle ilgili de ciddi bir katkı sağlıyor. Gerekli ehliyetli kişilerle yapılmadığında gerekli izinlerin eksikleri olduğunda şehrin turizmine katkı sunacağız derken bambaşka bir sıkıntıya yol açılabiliyordu. Burası Ali Dağı Sportif Amaçlı Yamaç Paraşütü Alanı olarak belirlendi. Bu saatten itibaren burada sadece bu konuda ehliyeti olan kişiler uçuş yapabilecek ve gelen turistleri uçurabilecek. Gelinen noktada paydaşlarla birlikte bu iş tamamlandı. Buraya uçuşlarla ilgili otobüsler gelmeye başlayacak artık. Talas turu atarken aynı zamanda yamaç paraşütü olduğunu da göreceğiz. Arkadaşların ricası şuydu; Ürgüp ve Kapadokya’da balon uçuşları olmadığında yamaç paraşütlerini de uçuş paketlerinin içerisine alalım. Dolayısıyla önemli bir fırsat geldi elimize. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Burada turizmle ilgili çalışmalar olduğu gibi sportif alanlarda da büyük çalışmalar olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Kayseri’nin tanıtımında önemli olacağını söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Burada benim bildiğim kadarıyla 30 yıldır yamaç paraşütü faaliyetleri yapılıyor. Artık burası tescilli hava sporları için devletimizin tanıdığı kontrolleri sağlanmış, güvenliğe alınmış çok güzel bir parkur oldu. Bundan sonra bir kontrol mekanizması kurulup iş resmi hüviyet kazandıktan sonra markalaşması, insan sayısındaki artışı, tanınırlığı ve bu bölgeye bırakacağı gelir çok daha yüksek olacak. Dolayısıyla şehrimizin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak. Tüm Türkiye’de bilinen 3 pistten bir tanesi haline geldi” şeklinde konuştu. 
 
Uçuş yapacak kişilerin ehliyetli kişiler olacağını dile getiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Türkiye’de 3 tane yamaç paraşütü tesisi varsa onlarda biri de burası. Bu alan paraşüt iniş alanı olarak yapılmakla beraber değişik bir anlamda kullanılmaya başlandı. İlginç bir şekilde buranın sosyal donatılarının olmamasına rağmen insanların piknik alanı olarak kullandığı bir yer oldu. Böyle olunca paraşütçülerimiz ve piknikçilerimiz geçinememeye başladılar.  Bu nedenle de bir çözüm bulma gerekiyordu. Cami tarafını paraşütçülere diğer kısmı da piknikçilere ayırdık. Bundan sonra herkes rahat ve güvenli olacak. Bu uçuş güvenliği açısından da çok önemli. Burası piknik alanı olmaktan çıkmadı. Hava karardıktan sonra bir işaretle piknik alanı olarak kullanılmaya devam edecek. Aynı zamanda buradaki tüm uçuşlar standartlara ve prensiplere, akreditasyon şartlarına uyumlu olacak. Artık buradan uçan kişiler ehliyetli kişiler olacak” diye konuştu. 
 
Turizm amaçlı yapılacak faaliyetleri sadece yetki belgesi verilmiş acentelerin gerçekleştireceğini belirten Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, “7 bin fit bulunduğumuz parkur alanında NOTAM ilan edildi. Bundan sonra bu alan sportif turizm amaçlı resmi olarak bizim yamaç paraşütü parkur alanımız. Burasının il turizmine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Artık uçuş yapan herkesin kontrolleri yapılacak. Ticari amaçlı yani turizm amaçlı yapılacak faaliyetleri de sadece yetki belgesi verilmiş acenteler gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Hasgül ise, “Yapacak daha çok iş var. Şimdilik bir başlangıca imza attık. Buranın daha aktif ve Kayseri’ye yakışır bir hale gelmesi için hep beraber çalışacağız” dedi. 
 
Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği (KAYTİD) Başkanı Serdar Sarıçam’da, “Bugün Kayseri’de yamaç paraşütü ve turizmin tanıtımını yaparak şehrimizin 4 mevsim turizm merkezi haline getirme yolunda büyük bir adım atıyoruz. Turizmde hak ettiğimiz noktaya gelebilmemiz için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu birlik ve beraberlikle Kayseri turizmi hak ettiği noktaya ulaşacaktır” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler