Alacağını tahsil etmek isteyen iş insanına yağma ve darptan 1 yıl 6 ay hapis

Kayseri’de alacağı için notere temlik almak için giden ve karşı tarafın gelmek istememesi üzerine tartışan şahsa 1 yıl 6 ay hapis cezası verilirken karar ertelendi.

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de alacağı için notere temlik almak için giden ve karşı tarafın gelmek istememesi üzerine tartışan şahsa 1 yıl 6 ay hapis cezası verilirken karar ertelendi.

İddiaya göre Kocaeli’nden gelen baba-oğul K.E. ile R.E. iş insanı M.O.’dan iş makinesi kiraladı. İş makinesi kapasitesinden fazla ağırlık yüklenmesinden dolayı zarar gördü. O nedenle başka iş makineleriyle takviye yapıldı. İşin tamamlanmasının ardından M.O. temlik istedi. K.E. ile R.E.’yi notere yönlendiren kendisi de notere giden M.O. şahısların geldiğini görerek araçlarının önüne geçerek tartışmaya başladı. Şahısların sözleşme imzalamak istememesinin ardından tartışma yaşandı. K.E. ile R.E. daha sonra karakola giderek M.O.’nun ‘darp’ ve ‘yağma’ yaptığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. M.O. hakında dava açıldı. 3’üncü Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya müştekiler K.E. ile R.E. katılmazken M.O. ile avukatı katıldı. 

M.O.: MAĞDUR OLAN BENİM TEHDİT ETMEDİM, OLAY ANININ KAMERA KAYITLARI VAR

Şahıslar Kocaeli’den gelmişler. Benden iş makinesi istediler. Kapasitesi ve gününe göre bir fiyat vardım. Kullanılan iş makinesi kapasite aşımı nedeniyle arıza yaşadı. Başka iş makinesi getirmek durumunda kaldık. Ücretini sonra vereceklerini belirtmişlerdi. Ben de sözleşme istedim. Önce işi yaptıkları kurumdan evrak istediler. Kurum kabul etmedi. Ben de o zaman noterde sözleşme yapmak istedim. Otogarın oradan giderken bunlar başka yöne gitmeye başladı. Ben de araçlarının önünü kestim. İtiraz ettim. Bıçak çektiğimi söylemişler, yalan. Yağma da, darp da  yapmadım. Olay yerinin kamera kayıtları var. Bunlar hem suçlu hem güçlü. Hem onların yüzünden iş makinem zarar gördü hem ben paramı alamadım hem de şikayetçi olmuşlar. Suçlamayı kabul etmiyorum. Ben şikayetçiyim” dedi.  M.O.’nun avukatı ise, “İddianame düzenlenirken bakılmamış. Sadece karşı tarafın beyanına göre iddianame hazırlanmış. Burada haksızlığa uğrayan taraf müvekkilim. Biz beraatını istiyoruz aksi halde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istiyoruz” dedi. Mahkeme heyeti M.O.’ya sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler