Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yıldırım: “Asıl engel, insanların yaşam haklarına kast etmektir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürlüğü, Altınokta Körler Derneği ve Zihinsel Engellilerin Eğitimi ve Rehabilitasyonu İstihdamı Derneği (ZERİD), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

KAYSERİ (1HA)- Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürlüğü, Altınokta Körler Derneği ve Zihinsel Engellilerin Eğitimi ve Rehabilitasyonu İstihdamı Derneği (ZERİD), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Asıl engelin, diğer insanların yaşama haklarına kast etmek olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürü Mustafa Yıldırım, “Engellilik, herhangi bir konuda kısıtlanmak değildir. Asıl engel, diğer insanların yaşama haklarına kast etmektir. Bugün, görünürde hiçbir engeli olmayan insanların, diğer insanların varlığına kast etmiş olması, en kutsal yaşam haklarını ellerinden alması, kalbin ve zihnin engelli olmasından kaynaklanıyor. Engellilerin kimsenin merhametine ihtiyacı yoktur. Verilen haklardan mahrum kalmamaları için çaba göstermek gerekiyor” dedi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürlüğü, Altınokta Körler Derneği ve Zihinsel Engellilerin Eğitimi ve Rehabilitasyonu İstihdamı Derneği (ZERİD), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Programa; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Altınokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca, Altınokt ve ZERİD temsilcileri ve engelli vatandaşlar  katıldı.

 

Asıl engelin, diğer insanların yaşama haklarına kast etmek olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürü Mustafa Yıldırım, “Engellilik, herhangi bir konuda kısıtlanmak değildir. Asıl engel, diğer insanların yaşama haklarına kast etmektir. Bugün, görünürde hiçbir engeli olmayan insanların, diğer insanların varlığına kast etmiş olması, en kutsal yaşam haklarını ellerinden alması, kalbin ve zihnin engelli olmasından kaynaklanıyor. Engellilerin kimsenin merhametine ihtiyacı yoktur. Verilen haklardan mahrum kalmamaları için çaba göstermek gerekiyor. Bakanlık olarak bu konuda birçok hizmetimiz bulunmakta ancak engelli bireylerimizin daha çok toplumda var olma çabalarını desteklemek zorundayız. Hepimize düşen sorumluluk budur. Allah bizleri birbirimize emanet kıldı ve sorumluluklarla donattı. Bu dünya nimetlerinden herkesin tam ve eşit olarak yararlanması için birbirimiz adına çaba göstermemiz gerekiyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun, yeryüzünde yaşayan bütün canlılar için huzurlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 1 milyardan fazla engelli bireyin olduğunu belirten Altınokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca, “Engellilik, doğuştan veya herhangi bir sebeple özel ve sosyal yetilerini çeşitli derecede kaybetmesi, normal yaşamın gerekliliklerini uyamamak olarak tanımlanır. Dünya Sağlık Örgütü’nün engellilik raporuna göre, dünya nüfusunun yüzde 15’i, yani bir milyardan fazla engelli insan yaşamaktadır. Dünya Engelliler Günü, farklı engellerin aslında engel olmadığına dikkat çekmek ve engelli kişilerin katkılarının, başarılarının üzerinde durmaktadır. Dünyadaki bütün engelli bireyler, topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla birlikte eşit ölçüde sağlanması amacıyla farkındalık günü olarak belirtilmiştir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler