88 Yıl Aradan Sonra İlk Teravih Kılındı

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde 88 yıl sonra...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. 88 sene ayrılıktan sonra Ayasofya Camii tekrar teravihlerine kavuştu” dedi

Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır camilerde cemaatle kılınamayan teravih namazları bugün kılındı. İki yıldır hasretten sonra tüm Türkiye’de camilere akın eden vatandaşlar, cemaatle teravih namazlarını eda etti.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde ise 88 yıl sonra ilk teravih namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Akşam namazı ile birlikte vatandaşların gelmeye başladığı camide, yatsı namazı öncesi cami ve avlu doldu. İçeriye giremeyen binlerce kişi namazlarını Sultanahmet Meydanı'nda kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, enderun usulüyle kıldırdığı teravih namazının ardından cemaatle birlikte dua etti. Namazın ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

Başkan Erbaş, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde yeniden teravih kıldıkları için duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. 88 sene ayrılıktan sonra Ayasofya Camii tekrar teravihlerine kavuştu. Teravih Ramazanın süsü adeta. İki yıl boyunca tüm camilerimizde teravih kılamamıştık. Özledik, hasret kaldık. Hamdolsun dualarımız kabul oldu, Rabbimiz Ramazan ayına bizi kavuşturdu. İnşallah en güzel şekilde değerlendirmek de nasip olur." dedi.

“Camideki çocuk sesleri gönlümüzü coşturuyor”

Başkan Erbaş, Ramazan ayının ilk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret ve üçüncü on günü cehennem azabından kurtuluş olduğunu belirterek, “Rahmet günlerine girmiş durumdayız. Rabbimizin sağanak sağanak yağan merhametinden, rahmetinden istifade etmek hepimize nasip olsun inşallah.” diye konuştu.

Camilerde gençlerin, çocukların bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, “Camilerde çocuk sesleri bizim sevabımızı artırıyor. Bırakınız rahatsız olmayı gönlümüz coşuyor. Yeter ki çocuk sesleriyle namaz kılalım.” ifadelerini kullandı.

“Nihai hedef, Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamaktır”

Başkan Erbaş, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Bol bol Kur'an-ı Kerim okuyalım. Kur'an'ı Kerim'i okumasını bilmeyenler bu Ramazan ayını fırsat bilsinler. Hocalarımız sizlerin hizmetinde, Kur'an-ı Kerim bilmeyen Kur'an ayı Ramazan’da Kur'an okumasını öğrensin. Bir ayda niyet eden, sabreden herkesin Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğini düşünüyorum. Peki nihai hedef nedir? Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamaktır. Kur'an-ı Kerim'i, mealinden, tefsirinden şu Kur'an ayı Ramazan da okuyalım, anlamaya çalışalım ve hayatımızı Kur'an'a göre tanzim edelim. Hayat rehberimiz Kur'an'a göre hayatımızı eğer tanzim edersek hem dünyada rahat ederiz hem ahirette rahat ederiz.”

Ramazan ayında kazanılan maneviyatın tüm yılı etkilediği değerlendirmesinde bulunan Başkan Erbaş, “Ramazan ayını ibadetlerle Kur'an'la, teravihlerle, mukabelelerle, hayır hasenatla, zekat vererek, sadakalarımızı ihmal etmeyerek, fakir fukarayı, garip gurebayı görüp gözeterek en güzel bir şekilde değerlendirirsek inşallah bütün yıl boyu aynı çizgide devam etmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya de teravih namazını Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde kıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler