7’den 70’e Herkesin Sorunları İle İlgilenen Sokak Sokak, Ev Ev Gezen Kahraman, İlçenin “Kaymakam Ablası” Oldu.

Bölgede, devletin şefkati ve güler yüzü olan kaymakam Kahraman , kahvede, çay bahçesinde ve lokantada ilçe halkı ile çay içip yemek yiyerek uzun sohbetler ediyor

Kayseri-Sarıoğlan’a bu yıl atanan ve ilçenin ilk kadın kaymakamı olan Hatice Ruveyda Kahraman (27), kısa sürede halkın gönlünde taht kurdu. 7’den 70’e herkesin sorunları ile ilgilenen sokak sokak, ev ev gezen Kahraman, ilçenin “kaymakam ablası” oldu.
Bölgede, devletin şefkati ve güler yüzü olan kaymakam Kahraman , kahvede, çay bahçesinde ve lokantada ilçe halkı ile çay içip yemek yiyerek uzun sohbetler ediyor. ilçede birçok kişinin ismini biliyor. Ankara’da doğup büyüyen Kahraman , Kahramanmaraş ilinde dünyaya gelen Kaymakam Hatice Ruveyda KAHRAMAN ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara İlinde tamamladı.2018 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Kaymakamımız, 2020 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.
Eskişehir Kaymakam Adayı olarak Eskişehir Valiliğinde İl Merkez Stajını tamamlayan Kaymakamımız, Gaziantep ve Antalya illerinde Teftiş Stajını, Şırnak/Silopi ve İzmir/Narlıdere ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamlamıştır.
İçişleri Bakanlığının 04/02/2022 tarihli onayı ile Kaymakam Vekili olarak ilçemize atanan Kaymakamımız, 14.02.2022 tarihi itibariyle ilçede görevine başlamıştır.15 bin nüfuslu Sarıoğlan’ın ilk kadın kaymakamı oldu.
İlçedeki genç kızların örnek aldığı kadın kaymakam, kırsalda kızların okuması için gece-gündüz demeden ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Kısa sürede halkın “kaymakam ablası” olan Kahraman kendisini arayanların her türlü yardımına koşuyor.
Sarıoğlan’lı Vatandaşlar ise; Kaymakam hanım, 7’den 70 herkesin derdine ortak oldu. Çarşıda insanların sorunlarını dinledi. Gençle genç, yaşlı ile yaşlı oldu. Devletin şefkati ve güler yüzünü bize gösterdi Allah Başımızdan Eksik etmesin dediler.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler