7 yaşındaki üvey kızına dışkı yediren kadına 5 yıl hapis cezası

Kayseri'de iddiaya göre 7 yaşındaki üvey kızı B.Y.'ye hakaret eden ve insan dışkısı yedirerek eziyet eden ve tutuksuz yargılanan Fatma Y. (40), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KAYSERİ (1HA) - Kayseri'de iddiaya göre 7 yaşındaki üvey kızı B.Y.'ye hakaret eden ve insan dışkısı yedirerek eziyet eden ve tutuksuz yargılanan Fatma Y. (40), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

 

Olay, 2020-2022 yılları arasında Kayseri’de meydana geldi. İddiaya göre 39 yaşındaki baba C.Y., 6 yaşındaki oğlu R.Y.’nin ranzadan düşerek ölmesi sonucunda eşinin davranışlarından şüphelenerek eve ses kayıt cihazı yerleştirdi. Üvey anne Fatma Y.’nin 7 yaşındaki üvey kızı B.Y.’ye hakaret ettiği ve insan dışkısı yedirdiği iddiası üzerine baba C.Y., şikayetçi oldu. Dava ise Kayseri 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Fatma Y., duruşmada verdiği ifadesinde, "B.Y.'ye hiçbir şekilde kötü muamelem olmadı. C.Y. ile ikinci evliliğimi yaptım. Babası ile evlendiğimde B.Y., 2 yaşındaydı. Ses kaydı alındıktan sonra 2 yıl daha evli kaldık. Bir kez boşandıktan sonra tekrar evlendik. Böyle bir şey yapmış olsaydım, C.Y., benimle ikinci kez evlenmezdi" ifadelerinde bulundu. 

Baba C.Y. ise, “Akşam eve geldiğimde herkes sessiz duruyordu. İşe gittiğimde evlatlarımı dövmüş ve psikolojilerini bozmuş. Kızım her gün işe gittiğimde dayak yediklerini söyledi" dedi. 

B.Y.'nin avukatı Fatma Y.’ye en üst sınırdan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz etti. C.Y. ile Fatma Y.'nin ise boşanma aşamasında olduğu öğrenilirken mahkeme heyeti tarafından Fatma Y.'ye, 'çocuğa karşı eziyet' suçundan 5 yıl hapis cezası verilerek ‘iyi hal indirimi’ yapılmadı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler