500 Bin Organik Fide Dağıtıldı

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nde vatandaşlara 500 bin organik domates fidesi dağıtıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bereketli bir yıl geçmesi temennisinde bulundu.

 Kayseri Kocasinan Belediyesi’nde vatandaşlara 500 bin organik domates fidesi dağıtıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bereketli bir yıl geçmesi temennisinde bulundu. 
 
Kocasinan Belediyesi, geleneksel hale getirdiği organik domates fidesi dağıtımı törenini bu sene de Mimar Sinan Parkı’nda gerçekleştirdi. Domates fidesi almak isteyen vatandaşlar günün erken saatlerinden itibaren sıraya girdi. Etkinlikte konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede tarımın gelişmesi için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Pandemi nedeniyle ara verdikleri fide dağıtımını bu sene yeniden yaptıklarını anımsatan Çolakbayrakdar, “Kayseri’de ‘Karahıdır’ diye bilinen doğal domates fidelerimizi dağıtıyoruz. Geceden itibaren sıra bekleyen hemşerilerimiz var. Halkımıza hayırlı, bereketli olsun. Yoğun bir katılım var. Bunun da sebebi, fidelerin organik ve tohumların bölgeye ait olması. Bundan önceki yıllarda fide alan vatandaşın memnuniyeti buradaki kalabalığın diğer sebebi. Kocasinan Belediyesi’yle özdeşleşen bu etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar fide dağıtımı haricinde diğer programlara da devam edileceğinin altını çizdi. Çolakbayrakdar, “Yazın gelmesiyle beraber spor etkinliklerimizi, sokak oyunlarımızı ve yaz faaliyetlerimizi planladık. Dolu dolu bir yaz mevsimi geçirmeyi umuyoruz. Bizim bölgemize has yöresel ürünlerimizin tanıtım programları ve olta balıkçılığı etkinliklerimizle yeniden halkımızla buluşacağız” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından vatandaşlara kasa kasa organik domates fidesi dağıtımı yapıldı. Toplamda 500 bin fide, vatandaşlara dağıtılmış oldu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler