29 Ekim Kutlamarında Protokol Krizi!!! Vali ile Milletvekili Arasında Tartışma

CHP milletvekili Çetin Arık, protokolde kendisine yer ayrılmadığı ve tebrikatların kabulünde isminin okunmadığını iddia ederek duruma tepki gösterirken, vali Şehmus günaydın ise, kendilerine davet yapıldığını ileri sürdü. Kameralar karşısında yaşanan sözlü tartışmada MHP il başkanı Serkan Tok’ta vali Şehmus Günaydın’a sahip çıkarak tartışmaya dahil oldu. Protokol krizi tören sonunda da devam etti. Vali günaydın, kendisine davet yapıldığının altını çizerek, “eğer sizin isminiz anons edilmedi ise ben sizden özür diliyorum. Ama anons edildi ise siz çıkıp özür dileyin” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik hizmet binası önünde düzenlenen törenlere, CHP Milletvekili Çetin Arık ve Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer arasında yaşanan sözlü tartışma damgasını vurdu. Arık, törenlere katılacaklarını belirtmelerine rağmen kendilerine protokolden yer ayrılmadığını belirtirken, ak partili Tamer ise “Beni de kimse davet etmedi. Cumhuriyet bayramı benim bayramım tabiki geleceğim” dedi.

İki milletvekili arasındaki sözlü tartışma Vali Şehmus Günaydın’ın Çetin Arık’a yer göstermesiyle sona erdi. Ancak bu durum uzun sürmedi. Kutlamaların sona ermesinin ardından tartışmanın fitili yeniden ateşlendi. 

Partililer, valilik girişinde devam eden tartışmada Milletvekiline yer ayrılmamasının Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan bir hakaret olduğunu belirtirken vali Şehmus Günaydın kendilerine davet yapıldığını ve yer ayrıldığını söyledi. Günaydın, milletvekili Arık’ın isminin okunmadığı iddiasına karşılık olarak’ta, kamera kayıtlarını inceleyelim eğer anons edilmemişseniz ben sizden özür dileyeceğim, ama anons edilmişseniz siz çıkıp özür dileyeceksiniz” dedi.

Vali Günaydın’ın bu teklifini ilk etapta kabul eden Arık, ancak daha sonra partililerin de uyarmasıyla kamera kayıtlarını incelemekten vazgeçti.

Tartışmanın ilerleyen kısmında konuya MHP İl Başkanı Serkan Tok’ta dahil oldu. İddialara ilişkin Vali Günaydın’a haksızlık edildiğini belirten Tok, “Sayın valimiz devletimizin valisidir. Art niyet olduğuna kesinlikle inanmıyorum” diyerek vali günaydına destek verdi.

Öte yandan, tören öncesi CHP Milletvekili Çetin Arık, kendisinin törene davet edilmediği ve yer ayrılmadığını iddia ederek, tepki gösterdi. Kısa süren tartışmanın ardından Arık, kendisi için getirilen sandalyeye oturarak töreni takip etti. Valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, CHP Milletvekili Çetin Arık'ın törene davet edildiği; fakat katılacağına ilişkin geri bildirim yapmadığı için yer ayrılmadığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler