28 Şubat Mağdurunun Satırlara Döktüğü Anısı

Etkisi bin yıl sürecek denilen ancak şu anda en büyük aktörlerinin cezaevinde olduğu 28 Şubat mağdurlarından, internet sitemize yapılan yorum, o yıllarda Tıp Fakültesi okuyan binlerce başörtülü kardeşimizin yaşadığı işkenceyi özetler nitelikte oldu.

Etkisi bin yıl sürecek denilen ancak şu anda en büyük aktörlerinin cezaevinde olduğu 28 Şubat mağdurlarından, internet sitemize yapılan yorum, o yıllarda Hemşirelik okuyan binlerce başörtülü kardeşimizin yaşadığı işkenceyi özetler nitelikte oldu.

Yazarımız Avukat Fevzi Konaç’ın, Genelkurmay Başkanımız Kara Harp Okulu’ndan 5. olarak mezun olan başörtülü teğmen Müberra kızımıza selam verdikten sonra diplomasını takdim ettiği görüntülerden sonra kaleme aldığı ‘Siz Bizim Neler Çektiğimizi Nerden Bileceksiniz?’ yaşlıklı köşe yazısı büyük ses getirdi.

28 Şubat sürecinde yaşanan olayları anlatan Fevzi Konaç’ın köşe yazısının altına yorum yapan bir hanım kardeşimiz, o karanlık günlerde Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu ve yaşadığı zulmü satırlarla anlatmaya çalıştı.

Başörtülerini çıkarmak için baskılar yapıldığını ve staj notlarının düşürüldüğünü, sürekli erkek hastalarla ilgilenmeye zorlandıklarını, mezuniyetlerinde bir kep bile atamadıklarını yazan hanım kardeşimiz, okuyanları 28 Şubat’ta yaşananları yeniden hatırlattı.

İşte yaşanan zulümünokuyucumuzun satırlara döktüğü o anılar;

Yıl 1994 Erciyes Üniversitesi Hemşirelik öğrencisiyiz. Derslere örtülü girmek serbest fakat, forma bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle stajlarda yasak... Bize uygulanan mobing ve baskının tarifi yok... Dışarıda kapalı fakat stajda açan arkadaşlara hocalar en kolay hastaları verir ve bize nispet edercesine; "..... HEMŞİRE HANIM ...... BEY SİZİN HASTANIZ" derlerdi. Bize sıra gelince servisin en zor, en ağır ve özellikle erkek hastası verilir ve şöyle seslenilir; " HEY SEN ŞU HASTA SENİN" adımız bile yok... Kadın Hastalıkları stajında hoca yok yazınca;"Hocam burdayız fakat yok yazdınız" dedim kibarca...

 

Hocanın cevabı aynen "ŞU KAFANDAKİNİ ÇIKARIRSAN EKSİYİ ARTI YAPARIM" oldu... Ne kadar çalışırsak çalışalım, staj Notumuz direk 30 puan düşürülür kıyafetten dolayı... Mezuniyet törenine başınızı açarsanız gelin yoksa gelmeyin dediler ve gitmedik... Bir kep bile fırlatamadık... Siz bizim ne çektiğimizi nerden bileceksiniz...

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler